Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

"Tittarnas straff mot Lars Eriksson"

nöjesbladet.se:s krönikör Martin Söderström om kvällens "Idol"-skräll

Han har varit storfavorit från start.

Men det har stormat kring Lars Eriksson i veckor.

I kväll fick han betala priset.

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör. Foto: HANNAH MODIGH.

Han fick Anders Bagge att lova skivkontrakt på stående fot. Och han blev snabbt såväl jury- som tittarfavorit.

Men det var innan Lars Eriksson bekände färg. Innan han bestämde sig för att vässa gaddarna och bita den hand som föder. Innan han spexande drog ned brallorna och kastade vatten på den programform som gjort honom till ett välkänt namn för miljontals svenskar.

I kväll fick han betala priset för sin uppriktighet. I kväll straffades han för sin tjurskalliga tro på värdet av personlig integritet och fri vilja – även i ett ultraregisserat cirkusformat som ”Idol”:

Personligen tycker jag att det är synd och skam att Lars Eriksson straffades för sin uppriktighet. Att hans kritik mot detaljstyrningen av programmet fick folk att se så rött att de lät bli att rösta.

Inte bara för att jag anser att han har rätt i sin kritik. Och att han har haft all rätt i världen att uttrycka den. Samtidigt kan jag förstå att det sticker i ögonen på alla tusentals som inte kom med i tävlingen när han säger att ”Idol är inte min grej”.

Vilket ju är sant.

”Idol” var aldrig Lars Erikssons grej. Och det var samtidigt just därför det var så skönt att ha honom med i tävlingen. För att han satte sig på tvären, gjorde sig omöjlig och vägrade att göra saker som han ansåg vara förnedrande.

Och i slutändan var det han som vann. Nu slipper han gå in i studion och lägga sång på en redan färdigproducerad skiva som ska stressas ut i handeln innan julafton. På sätt och vis gjorde ni alltså grabben en tjänst när ni straffade ut honom ur tävlingen i kväll.

Jag är rätt övertygad om att han själv tycker likadant.

Hur blir det med den där skivan nu, Bagge?

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet