Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

"Kevin en klass för sig"

Nöjesbladet.se:s Martin Söderström kommenterade kvällens ”Idol” – live

Martin Söderström, Nöjesbladet.se:s krönikör.   Martin Söderström, Nöjesbladet.se:s krönikör. Foto: HANNAH MODIGH.

22.37: Ja, jösses. Så fel man kunde ha. Lars ute ur "Idol". Det hade jag faktiskt aldrig kunnat ana.

Återkommer i ämnet i krönikeform snart.

   

22.25: Okej, då drar vi igång igen. Spännande!

21.30: Nu sitter ni väl och röstar hål i plånboken, får man förmoda?

Skulle jag sia så tippar jag att Robin Bengtsson gjort sitt i tävlingen.

Och att Anna Bergendahl och Alice Svensson hänger, som det heter på TV4-lingo, löst i kväll. Det smärtar förstås att behöva skriva, eftersom åtminstone Alice, i mitt tycke, var briljant i kväll. Men jag tror ändå att tjejerna klarar sig på rätt sida utröstningsstrecket i kväll.

Eller vad säger ni?

Vem var bäst? Vem var sämst?

Kommentera, diskutera och tyck här intill.

Vi ses efter pausen. Då även i krönikeform.

   

21.24: Kvällens snyggaste entré, Kevin! Och sedan bara ökar han. Jag har sagt det förut, men Kevin Borg är i en klass helt för sig själv. Och visst var det stående ovationen från juryn lite rörande att se? Visst, som alltid gränsar det till irriterande välsmort och nyskrubbat ibland. Men Maltas finest är ett riktigt, tvättäkta proffs.

Bästa numret i kväll? Jag tror banne mig det.

Eller vad säger ni?

Kommentera och diskutera här intill.21.08: Wow! Otroligt hett och eldigt nummer av Alice Svensson. Av feberbacillerna som plågade henne under torsdagens rep märks noll och intet. Istället hittar hon en nervig laddning i låten som känns fantastisk.

Såg ni glöden i hennes blick? Fullkomligt livsfarlig! Alice sitter säkert i kväll, det kan ni hoppa upp och sätta er på.

Vad tycker ni?21.02: Nu är det nog slutidolat för Robin Bengtsson, skulle jag tro. Det finns förstås något rörande i killens svårighet att få kroppen att följa de enklaste instruktioner. Han ser ju så fasansfullt bortkommen ut, stackaren. Men jag tror att Robin Bengtsson just gjorde sitt sista framträdande i tävlingen. Juryn tokhyllar honom, men jag tror inte det hjälper…

Eller vad säger ni?20.55: Det är synd om Robin Ericsson. Först misshandlas han vecka ut och vecka in av en stajlist som alldeles uppenbart inte gillar honom så vidare värst. Och när han äntligen får sitt rocktema har tävlingen kidnappats av en amerikansk producent med storhetsvansinne…

Sångmässigt är han ju en av tävlingens allra starkaste. Så varför, varför, varför går han inte genom rutan? Det är så synd.

Eller vad tycker ni?

Fortsätt att kommentera och diskutera här intill!20.37: Desmond Child fick gåshud (finns det något han INTE fått det av ikväll? Killen verkar ha ett väldigt erotiskt förhållande till sina egna låtar...).

Inte jag, tyvärr. Jag gillar Anna B, men det här var långt ifrån hennes bästa framträdande. Lite för återhållet, lite väl mycket söndagskörning för min smak. För mjäkigt, rent av?

Eller vad säger ni?

20.31: Jag vet inte hur det är med er. Men jag tycker det var befriande och skönt att se Lars släppa spex-sargen för första gången på vad som känts som evigheter. Det krävs en hel del mod att våga sätta låten och sången sådär helt i centrum som han just gjorde. Och eftersom Lars är Lars så lät det förstås svajigare än en ungbjörk i en tornado, men känslan och inlevelsen var fantastisk. Men jag gillade det. Enormt mycket. Hans bästa framträdande i tävlingen?20.26: Tjugosex minuter och bara ett framträdande... Kan vi öka nu?

20.12: Johan Palm kör på linjen från gårdagens repetitioner. Mer återhållet, mindre kasperdocka. Jag tycker det funkar allra bäst såhär, när han inte tultar omkring som Bambi på hal is. Och Alice Coopers ”Poison” passar hans milt darriga röstresurser bra. Och Desmond Child gick upp i limningen av knattens framträdande.

Jag tror inte han åker hem i kväll.

Vad säger ni?

Kommentera och diskutera här intill.20.08: Here we go again, Jihde. "Sveriges största musiktävling"? Tror du ens på det där själv?

20.02: Glöm allt ont jag sagt om Robin Ericssons Spinal Tap-moment under gårdagens rep. Det blev just värre: Andreas Carlsson med tuggummi och gura fick det att slå rött på pinsamhetsmätaren. Brrr....

19.57: Okej, nu kör vi snart. Är ni med?

19.33: Det har talats en hel del om att tjejerna kapas som trädstammar i årets ”Idol”.

Både Anna Bergendahl och Alice Svensson har uttryckt sin oro över att behöva packa väskan efter kvällens show.

Jag tror att de oroar sig i onödan. Det blir inte en tjej som ryker i kväll.

Okej. Varken Anna eller Alice gjorde sina bästa framträdanden under torsdagens repetitioner. Men båda är tillräckligt säkra – och populära – för att inte behöva åka hem i kväll.

Svårast tror jag att Robin Bengtsson får det. Han har legat risigt till innan, och hans version av Aerosmith-klassikern är inte tillräckligt stark för att han ska lugnt kunna luta sig tillbaka.

Och Lars Eriksson då?

Well, det är svårt att veta vad han har i rockfickan. Men under repetitionerna sjöng han Nirvana-låten rakt upp och ned. Riktigt bra, dessutom.

Om han kommer göra detsamma även i kväll? Det vet nog bara Lars själv...

Eller vad tror ni?

Vem får stanna? Vem får åka hem?

Kommentera, tyck till och diskutera här bredvid.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet