Aftonbladet
Dagens namn: Katarina, Katja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Jag log inte på flera år”

Läs hela chattet med Lars Eriksson som fick lämna "Idol"

I fredags tvingades Lars Eriksson lämna "Idol"-cirkusen.

I dag fick han svara på aftonbladet.se:s läsares frågor. Det handlade om Bagges utlovade skivkontrakt, kärleken, Bob Dylan och varför han inte log på flera år.

Lars Eriksson i fredagens   Lars Eriksson i fredagens "Idol". Foto: Jimmy Wixtröm

Lars Eriksson säger: Okej jag är här nu
Amanda säger: Fantastiskt sista bidrag till det annars kommersiella skräpet. Du var unik i idolträsket. Fortsätter du att satsa på musiken efter detta?
Lars Eriksson säger: ja, jag skulle verkligen förvåna mig själv om jag inte gjorde det! jag är beredd att satsa, om man säger så
Chagge säger: Tja Lars, jag har under lång tid läst din blogg på tv4 och sett intervjuer med dig. Det är jävligt skoj att se en djup människa i idol. Jag undrar, finns det något annat ställe man liksom kan hålla "kontakten" med dig efter du lägger ner din tv4-blogg? Liksom en egen blogg eller något liknande.
Lars Eriksson säger: jag har ju min myspace, där jag alltid läser alla meddelanden jag får www.myspace.com/larsmusic svara på ALLA hinner jag dock inte
mass_1337 säger: Vad skulle ditt artistnamn vara om du släppte ett album????? Lars the E? hehe?
Lars Eriksson säger: lars Eriksson simply
cc.cowboys säger: Önska dej lycka till i fortsättningen - själv tror jag att fyran fejkade resultatet för att bli av med dej. Vad tror du själv?
Lars Eriksson säger: Jag känner att det inte spelar så stor roll vad jag tror.
Åsa säger: Hej Lars! Jag undrar hur pass fritt ni fick välja låtar? Har fattat som att det finns en lista ni måste ta ifrån. Varför då kan man undra?
Lars Eriksson säger: Vi fick en lista med låtar att välja bland. Varför får du fråga dem, men det är väl för att de vill ha populära låtar, snarare än okända, i programmet, nåt sånt. De vill ju såklart ha kontroll över sitt program.
Gunnar säger: Vem i juryn har viktigast åsikter för dig?
Lars Eriksson säger: Anders Bagge.
spaceman75 säger: Blir det någon skiva med Anders Bagge?
Lars Eriksson säger: Jag vet inte. Han och jag behöver sätta oss ned och prata om saken. :)
Mysan säger: Hej, Lars. Vill du ta en fika med mig? =) Du lyser upp min tillvaro! Kram
Lars Eriksson säger: Det känns så fint att höra en sån sak. Tack ska du ha! Jag tar gärna en fika med dig, fast inte idag - jag är så trött! :)
Chagge säger: Tja Lars. Måste säga att du var en av dom man såg fram emot att se varje fredag, därför tråkigt att du åkte ut. Forsätt skriv eget, det är det vi vill höra. Min fråga är; du har sagt att du aldrig sökte till idol, hur gick det isåfall till att du hamnade i auditionrummet?
Lars Eriksson säger: Lång historia kanske. Min brors hustru anmälde mig. De ringde upp mig, jag slapp den långa kön. That's the short version.
Ida säger: Lars - starta en blogg. Tänk på alla oss som blev beroende. Tänk på vårat abstinensbesvär! Så! Lovar du?
Lars Eriksson säger: Jag fortsätter skriva på tv4.se åtminstone ett tag till. Jag har ju en blogg på myspace också som jag kan använda senare, precis som Lily Allen bloggar på sin myspace! Fast den är inte lika praktiskt med att kunna blogga med bilder och så från mobilen.
patrik säger: Varför står du stilla när du sjunger?
Lars Eriksson säger: Varför tror du att jag alltid står stilla när jag sjunger?
Stellan säger: När kommer den klassiska repliken från en utslagen Idol-deltagare: "Ni kommer få se mer av mig - vänta bara"? Eller har du redan sagt den?
Lars Eriksson säger: Nej, den kommer du inte få höra. Det vet ju inte jag, om du eller någon kommer få se mig igen!
lana säger: hej,gör du något annat förutom musiken?
Lars Eriksson säger: Ja, en himla massa, och ingenting egentligen.
dlink säger: Hur viktig är Bob Dylans musik som inspirationskälla för dig?
Lars Eriksson säger: Bob Dylan är som en Bibel för mig - man kan applicera honom på nästan varje situation i tillvaron ;)
sassa säger: vem är din favoritförfattare?
Lars Eriksson säger: Paulo Coelho rent spännande- och liksom livsbubblande äventyrsmässigt fascinerande/inspirerande, annars Neale Donald Walsch, Martinus, Eckhart Tolle. Fast Paulo är enklast och mest tillgängligt för mig att läsa, därför är det lättare att återvända till hans böcker.
cico säger: Kommer du att uppträda på "loserturnén" med din egen låt Rejected Love?
Lars Eriksson säger: De frågade mig faktiskt om jag ville spela den. Jag vet inte, om folk vill kanske. Annars tycker jag det bara är pinsamt att "ta för mig", om ingen vill höra den. Dessutom känns det som att jag kanske tar plats mer än de andra, och det är ju inte meningen, när man är på turné tillsammans. Men jag vet inte, kanske Loulou kan köra eller nåt? Men jag tar nog med mig gitarren nästa helg i alla fall...
tessan loves you säger: hur ser din dröm tjej ut?
Lars Eriksson säger: Det vet jag inte än. Det hoppas jag att jag kommer att veta, den dag jag ser henne. :)
Erik säger: Hej Lars! Jag undrar om du har någon specifik filosofisk gren som du ter dig extra till eller är intresserad av?
Lars Eriksson säger: Oj, det finns så mycket jag vill skriva där så jag kan inte, inte på en chat som ska gå snabbt. Martinus har påverkat mig mycket, eller det har stämt in med/på mig.
sofia säger: Du som är så charmig, använd din begåvning till något vettigt. Vad är din plan?
Lars Eriksson säger: Jag kan bara hoppas att någon pålitlig, rik och inflytelserik ;) haha - vill samarbeta med mig. Jag har ju låtar som jag vill släppa. Kanske får jag det en vacker dag, kanske vill det sig inte så. Jag vet inte.
Pira säger: Vilket av dina framträdanden tyckte du mest/minst om?
Lars Eriksson säger: Jag bara gick upp och sjöng dem, och jag har själv knappt kollat på dem i efterhand, för jag själv bryr mig inte så mycket om dem. Men moneymoneymoney och detbörjarverkakärlekbannemig, de har jag i alla fall kollat på i efterhand, och jag har garvat åt dem! You're beautiful tyckte jag nog minst om, om jag ska välja något.
lina säger: Älskar din röst och din musik! Bra att du åkte ur idol tycker jag. Varken rätt målgrupp eller musik för dig tycker jag. Vem tycker du ska vinna?
Lars Eriksson säger: Tack!!! För min egen del så har jag inga önskningar om vem som skall vinna. Det ska bli kul att se vem som vinner, och vad det "blir av" alla efteråt.
Erica säger: Hej Lars! Hur gör man får att skicka brev/teckingar till dig nu? Har ritat lite åt dig :). Och så undrar jag hur man gör för att få ta en fika med dig eller liknande? Skulle nog kunna dö lyckligt efter det :)
Lars Eriksson säger: Åh vad snäll du är! Jag vet inte. Jag är rädd att om jag lämnar ut min adress, kommer en massa folk dit, det vill jag inte. Jag får fundera på den ett tag, och kanske skriva och tala om det, när jag kommer på det, på min myspace eller på min blogg på tv4.se. Är det okej? Hoppas det. Fika?... vet inte.
M säger: tänkte du på nån speciell flicka när du skrev rejected love?
Lars Eriksson säger: Ja.
Hannnnnna säger: Finns det något du ångrar att du gjort under din tid i Idol?
Lars Eriksson säger: Nej, det kan jag inte säga. Sen behöver ju inte det betyda att jag i alla sammanhang har betett mig perfekt som person, men vem kan någonsin säga det?
Jaxell säger: Känner du att du fått ut det du ville ha ut av idol eller hade du velat klämma ytterligare ur tuben?
Lars Eriksson säger: Jag är nöjd med det som varit. Vad som nu händer, "det vet", som Kevin skulle säga, "bara Gud". :)
Kim säger: Stämmer det att du och Alice är mer än bara vänner?
Lars Eriksson säger: Ja, vi är inte "bara" vänner, vi är VÄNNER! :D
Amanda säger: dina låtar är otroliga - vackra melodier & fina, djupa texter. tack för att du finns Lars. Jag vet ju att du gillar John Lennon/The Beatles, Bob Dylan och Nirvana. Vad lyssnar du annars på?
Lars Eriksson säger: Yusuf Islam, Regina Spektor, allt möjligt
Kalle, 23 år säger: Vem av dina meddeltagare kom du närmast under hela Idol-resan? Kram!
Lars Eriksson säger: (Alltid på jakt efter något nytt)
Lars Eriksson säger: Vet inte.
Lars Eriksson säger: Var och en på sitt sätt, tror jag.
Pira säger: Vilken av dina låtar som du har framfört kommer att bli med på Idols samlingsalbum?
Lars Eriksson säger: One med U2, fast inte den versionen ni fick höra i TV, utan en annan version.
anna säger: Hej Lars =) jag tycker verkligen att du är grym, och du borde fan kunna komma långt.. utan idol. lyssnar du nåt på conor oberst?
Lars Eriksson säger: Ja, jag gillar honom som fan. Men jag har inte hört såå mycket. Skivan CASSADEGA med Bright Eyes, den har jag lyssnat mycket på, och jag har faktiskt uppträtt en gång med låten "Four Winds" på ett ungdomscafé som heter Wickmanska i Lund en gång.
aliColl säger: om du fick välja vilken artist i världen och göra en duett med vem skulle du välja ?? :)
Lars Eriksson säger: Laleh kanske, for a start ;)
Karolina säger: Är du feminist?
Lars Eriksson säger: Regina Spektor
Lars Eriksson säger: Ordet feminist betyder nog olika för olika, tror du inte? För mig, feminist, så håller man lite mer på brudarna, i förhållande till männen. För att det finns en obalans där. Jag är nog "humanist", fast ändå inte, för det ordet är upptaget, och jag vet inte vad de står för. Och jag är inte maskulinist heller. Jag tycker att det som är manligt och kvinnligt i var och en, i vilken grad det nu visar sig, jag tycker att det vore härligt om vi kunde leva i ett samhälle, där det är OKEJ att få vara och visa precis det som man ÄR, utan att folk skall stöta sig, ta illa upp, utmobba en, snacka skit om en. Det betyder att jag håller inte på varken tjejer eller killar separat, jag håller på alla, om du fattar vad jag menar.
Smells Like Lars E säger: Var det nån låt du önskar att du hade fått chansen att sjunga? Hade gärna sett/hört din version av Break on through to the other side
Lars Eriksson säger: Nej, jag är egentligen glad nu att jag slipper sjunga covers, för jag är inte såå överförtjust i det. Om jag får möjligheten att hålla på med musik så som jag vill, då vill jag sjunga och spela, framföra EGEN musik, som strömmar från mitt liv ut i världen, inte bara stå och tolka/härma andra. Varför? För att jag vet att jag har något att ge. Vill folk ha det? DET VET JAG VERKLIGEN INTE. Men jag hoppas det. Vi får se vad som händer. :)
jossan säger: jag tycker att du är lite mysko.. vad är idéen med att vara med i ett program som man bara klagar på ändå..!?
Lars Eriksson säger: Du får tänka och klura på det lite till, helt enkelt. Kanske klarnar det en vacker dag!?
ebo säger: gillade verkligen din brillor under schlager temat, är dom till salu?=)
Lars Eriksson säger: haha, jag undrade faktiskt vad jag skulle göra av dem!
Natalie säger: Har du blivit mobbad i skolan?
Lars Eriksson säger: Jag sparar dem i alla fall.
Lars Eriksson säger: Nej, jag har aldrig blivit mobbad. Förutom en gång, när en tjej som jag inte kände, kom fram till mig, och sa att jag var ful när jag skrattade. Sen log jag inte på flera år, tror jag. Så några enstaka ord, kan verkligen sätta spår i själen... Tänk då hur det är för dem, som verkligen blir mobbade...
Alex säger: Tjenare lasse, hur är läget en sån här blåsig måndag eftermiddag? Vad tycker du om det brittiska bandet Arctic Monkeys? Om du känner till dem dvs. om du inte gör det, lyssna på dem genast! :)
Lars Eriksson säger: Det är bra! Fast jag är lite trött. Har aldrig hört dem, tyvärr.
pontus säger: Tjenare Lars! Jag tycker att du är så sjukt grym. jag själv tycker att du borde göra en cover på http://se.youtube.com/watch?v=JJSZfNihqyQ&feature=related en utav mina favoriter inom musik! Sen undrar jag vart du köper dina kläder? speciellt den där långa skjortan du hade någon gång under idol! tack / p
Lars Eriksson säger: okej jag får kolla upp den länken senare
Lars Eriksson säger: den långa blå skjortan hittad ejag i ett klädförrån för svensk film, jättegammalt...
Moderator säger: Dags för sista frågan!
Allatiitarpåmig säger: Om du inte kunde sjunga och var totalt tondöv - vad skulle du pyssla med då? Jag kan tänka mig att du passar som filosof!
Lars Eriksson säger: Ja du... det är lite svårt att sätta sig in i. Hantverkare eller byggjobbare, antikhandlare, handelsman, fåraherde, resenär, reseledare, naturmänniska-något, fotograf, pjäsförfattare, inte en aning hörru. Nu var det tydligen slut på chatten, det var den sista för idag. Min tid i rampljuset är över för den här gången. Vi får se då, om ni ser mer av mig, jag vet lika lite som ni. Min myspace-sida finns i alla fall kvar. Ha det bra. Vi ses! ;)
Moderator säger: Tack Lars! Och tack till alla som ställt frågor – ni var så många att vi tyvärr inte hann med alla...!
Lars Eriksson säger: synd!SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet