Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Synd att Robin E fick lämna tävlingen”

Nöjesbladets Martin Söderström kommenterade kvällens "Idol" – live

22.40: Jag misstänkte det - men tycker ändå att det är synd. Robin Ericsson fick lämna tävlingen.

Återkommer snart i krönikeform.

Fortsätt att tycka och diskutera här intill.

   

22.30: Snart avgörs det... är ni med?

21.30: Var det inte en ovanligt blek ”Idol”-kväll? Lite udda, med tanke på temat. Soul ska ju vara passion, glöd, hjärta och smärta. Och så blev det mest lite… småsömningt.

Förutom Anna Bergendahl som jag tyckte var magisk. Okej, lite sura toner här och där. Men hjärtat var med i varenda stavelse och när passionen finns där så förlåter jag gärna en och annan vokal slirning.

Och nu har väl ändå Johan Palm gjort sitt i tävlingen? Jag vet att jag har tusentals småtjejer emot mig nu, men jag tror ändå att han får åka hem när kvällens show är slut.

Vad tror ni?

Vem åker? Vem får stanna?

Kommentera och diskutera här intill.

   21.23: Lite kariesvarning på sockerhalten i Anna och Kevins duett. Men i jämförelse med de andra duetterna var deras nummer uppfriskande proffsigt och energiskt.

Men var inte duett-temat lite av ett skämt, över lag?

Vad säger ni?21.10: Att skrika allt vad man orkar är inte automatiskt detsamma som att ha lidelse och attityd. Det räcker nu, Johan. Tack och hej, vi säger så.

Men, om man ska vara positiv: De hade ju bra samspel i alla fall, Johan och Robin E.

Vad tyckte ni?

Kommentera och diskutera här intill.

21.06: Ibland tänker jag att "We built this city" kan vara en av världshistoriens trettio sämsta låtar. Och ibland tänker jag att jag kan ha rätt.

21.02: Urtrist låtval, blaskig duett och noll kemi mellan Alice och Robin B. Som jag sagt tidigare: De har lika mycket elektricitet mellan sig som ett samhälle under det värsta strömavbrottet sedan krigsåren.

”Så guligt så att man vill kräkas”, säger Blondin-Bagge.

Jag håller med om den sista delen.20.59: Och nu blir det duetter... Var beredda på högt och lågt, heaven and hell, sött och salt...

20.55: Såg ni blicken? Såg ni glöden i Anna Bergendahls ögon? Såg ni passionen, närvaron? Såg ni hur det såg ut som att hon menade vartenda ord hon sjöng?

Kände ni magin?

Och fattar ni hur fantastisk Anna Bergendahl kan vara när hon vill?20.41: Efter Alice Svenssons grymma Kiss-cover förra veckan skulle nog det mesta komma att kännas som ett antiklimax. Och det är inte Alices bästa kväll i kväll. Okej att Aretha-låten är en riktigt tuff nöt att knäcka, men det här kändes platt och ganska trist, tyvärr. Även om juryn gick igång på alla cylindrar.

Eller vad säger ni?

20.35: Johan Palm stajlad till Emil i Lönneberga? Ingenting är omöjligt, tydligen…

Soultemat är ju långt ifrån perfekt för östgötaknatten och han får kämpa som en förbannad iller för att fylla låtens på tok för stora skor. Och personligen tycker jag att han har gjort sitt i den här tävlingen nu.

”Två minuters pina”, som Anders Bagge uttryckte saken.

Frågan är om ens hans skrikande tonårsfans kan rädda Johan Palm nu.

Vad tyckte ni?20.30: Robin Bengtsson gör mellanmjölkssoul av Otis Redding. Utspätt och kritvitt – men samtidigt lyckas killen från Svenljunga göra ett av sina bästa framträdanden. Kan det vara för att han inte försöker dansa?20.26: Skön stil i kväll. För en gångs skull känns det som att stajlisten inte hatat Robin Ericsson. Och framträdandet kändes proffsigt och stabilt. Inte samma känslobomb som under repetitionerna. Men definitivt ett av hans bättre.

Men att soul skulle vara "lite cosy" kan ju Andreas Carlsson ta och glömma. Jösses så korkat sagt...

Eller vad tycker ni?

Kommentera och diskutera här intill.20.10: Kevin Borg gör pojkbandssoul? Tja, varför inte? Det känns ganska självklart, när man tänker efter. Men det lugna tempot i Stevie Wonders klassiker håller honom tillbaka. Det här var okej, men han har gjort mycket bättre.

"Stevie Wonders värsta låt", säger juryn och... ja, de har någon form av poäng.

Eller vad tycker ni?20.06: Under repetitionerna fick bandet sällskap av en stråkkvartett på scenen. Och det lät riktigt tjusigt, måste jag säga. Återstår att se hur det blir i kväll.

19.58: Okej, då kör vi snart. Är ni med?19.45: Är det bara jag, eller känns kvällens tävling som en extremt öppen historia? Jag får åtminstone känslan av att precis vad som helst kan hända. Och att det är ytterst få i det allt mer krympande startfältet som kan luta sig tillbaka och lita på att få stanna.

Torsdagens repetitioner var kanske inte den mest upphetsande historia jag upplevt, men det fanns ändå nog med guldkorn för att göra utgången oviss. Anna Bergendahl var magnifik på repet, och jag hoppas hon kan leverera lika känslosamt även i kväll. Robin Ericsson imponerade stort på mig han också och gjorde sitt kanske starkaste framträdande hittills i tävlingen. Om det räcker för att hålla honom kvar? Det låter jag vara osagt. Det känns verkligen som att vem som helst kan få packa väskan och åka hem i kväll.

Eller vad tror ni?

Kommentera och diskutera här intill.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet