Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Chock – Anna ute ur tävlingen”

Nöjesbladets Martin Söderström kommenterade kvällens "Idol" – live

22.37: Chock. Snopet. Anna Bergendahl ute ur "Idol".

Återkommer i krönikeform mycket snart.

   

22.33: Anna hänger löst? Driver ni med mig?

22.25: Då kör vi igen. Återstår att se om ni läsare - och jag själv - får rätt i gissningarna om vem som ryker i afton.

21.32: Röstningsdags då. Det mesta stod i skuggan av Annas monumentala ”Over the rainbow” i kväll. Otroligt vackert. Dessutom var Robin Bengtsson imponerande säker. Det tog sin tid, men i kväll var han verkligen grym.

Jag tror dock fortfarande att Johan Palm blir den som får lämna tävlingen. Han har haft sämre kvällar, men på det hela var han den som levererade blekast.

Jag kan förstås ha fel, men jag tror att den som gör honom sällskap på ”hänga löst”-scenen blir Alice. Långt ifrån hennes bästa kväll.

Vad tycker ni?

Vem var bäst? Vem kunde ha varit bättre?

Fortsätt att kommentera och tycka, så ses vi efter pausen.

   

21.25: En uppryckning till från Johan Palm. På torsdagens rep hade han otroliga problem att komma ihåg texten, spela och sjunga samtidigt, Men ikväll funkade det. Lite manierat och slött i tempo, men ändå rätt hyfsat.21.12: Anna Bergendahl. ”Over the rainbow”.

Bäst i tävlingen. Bäst under hela säsongen. Bäst. Punkt. Slut.

En fantastisk version av en fantastisk låt. Ren och skär intim magi.

Jag är lika rörd som mållös. För en gångs skull vet jag inte vad jag ska säga eller skriva.

Jag har saknat den här sidan hos Anna Bergendahl så länge. Och i kväll öveträffade hon alla förväntningar.

Underbart.21.03: Ja du, Kevin. Vad ska man säga om den här soppan som inte blir smärtsam? Vi glömmer det här, va? Går vidare och konstaterar bara att det inte var din kväll just i afton.

Vad tyckte ni?20.59: Ännu ett skumt låtval av Alice. Inte direkt dåligt, men ur takt, alldeles för tamt och tyvärr helt tömt på passion och attityd.

Precis som Blondin-Bagge säger så känns det som att glöden fattas. Och självförtroendet är inte med i studion i kväll.

Ska vi skylla på klackskorna, eller något annat?

Eller vad säger ni?20.54: Svenljungasonen fortsätter att imponera. Det är ju såhär Robin Bengtsson kommer som allra mest till sin rätt. Vackert och värdigt. Just nu tror jag inte han behöver oroa sig för att åka hem. Och juryn gick ju upp i brygga av det här. Bara en sån sak...

Vad tyckte ni?20.52: Grungen är tydligen fortfarande alive and kicking i Svenljunga. Spännande.

20.50: Pengar till välgörenhet i all ära. Men jösses, skona oss från Peder Lamm...

20.40: Sjukt bra, Alice! Vilken power – och vilket litet kraftpaket den lilla tjejen kan vara när hon vill. Imponerande glöd och skrämmande begåvat. Pitchproblemen som juryn klagar på tyckte jag kändes mer passionerade än falska.

Men Blondin-Bagge är på krigsstigen i kväll, verkar det som...

Vad tyckte ni?20.34: Ooops. Johan Palm tappar texten och kommer av sig helt. Men känslan och uppriktigheten gick nästan att ta på genom hela numret, så det kan faktiskt kvitta just nu. En applåd från mig, Johan. Ditt bästa ögonblick i tävlingen, rent av?

Kul att se juryn så djupt oenig också.

Och var det ett litet "skit i dem" jag hörde från Bagges håll där?

Frågan är om det här räcker för att hålla grabben från Mjölby i tävlingen.

Vad tror ni?20.30: Johan sitter med sin bror och spelar Oasis. Respekt!

20.28: Oväntat mycket glöd i den här fläskiga Tina Turner-låten från Anna Bergendahl. Men tro mig, hon har mycket större saker att leverera i kväll. Långt ifrån det bästa hon gjort, men klart godkänt. Och rösten är förstås delikat. Snygg klänning, dessutom.

Vad tyckte ni?20.24: Men juryn älskade det... Där ser man.

Vad tyckte ni?

Kommentera och diskutera här intill.

20.22: Pojken från Malta sitter, som det heter på TV4-lingo, säkert ända fram till finalen. Förstås. Men jag är ledsen, det här var alldeles för flottigt för min smak. Och du kan bättre, Kevin.20.20: Åh, en Kevin-tårta. Gulligt, på något vis...

20.10: Wow, en helt ny låga i killens självförtroende. Kul att se Robin Bengtsson äntligen släppa sargen och slutligen kasta sig in i tävlingen på allvar. Okej att vissa toner for åt fanders, men det spelar mindre roll. Jag gillade det här. Bra jobbat, Robin!

Vad säger ni?20.00: Okej, då kör vi. Är ni med?

   

19.42: Så var de bara fem.

Under gårdagens repetitioner var det förvånansvärt lite som stack ut. Det kan förstås ha att göra med att veckans låtval, i vanlig ordning, över lag är ganska trötta.

Men självklart fanns undantag. Åtminstone ett.

Jag vill inte trissa upp era förväntningar på Anna Bergendahl för mycket nu.

Jag vet ju hur det varit tidigare – på repen har hon varit briljant, men under sändning så sätter nerverna igång och dansar jitterbugg och tjejen sätter krokben för sig själv.

Men under gårdagens repetitioner var hennes cover på ”Over the rainbow” helt monumental.

Jag håller tummarna att den blir lika bra i kväll.

Ska jag gissa, och det är långt ifrån solklart att det blir på det viset, så kommer det bli Johan Palm som skickas ut ur tävlingen vid halv elva i kväll. Hans Pretenders-cover är visserligen riktigt bra, men frågan är om det räcker?

Fast det är klart:

Barnbidraget kom ju i går, så Johan-fansen kan just nu sitta rustade med nytankade kontantkort och bara ladda för att få rösta tummarna ur led.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet