Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Jag ska visa alla”

Alice är sista tjejen i tv-tävlingarna

I kväll gäller det för Alice Svensson när hon kliver in på ”Idol”-scenen. Nu är hon den enda tjejen som är kvar i de stora tv-satsningarna ”Idol”, ”Dansbandskampen” och ”Stjärnor på is”.   I kväll gäller det för Alice Svensson när hon kliver in på ”Idol”-scenen. Nu är hon den enda tjejen som är kvar i de stora tv-satsningarna ”Idol”, ”Dansbandskampen” och ”Stjärnor på is”. Foto: Jimmy Wixtröm

Som ensam tjej kvar i ”Idol” har Alice Svensson ändrat taktik.

Osäkerheten är borta – och det är nu eller aldrig som gäller.

– I kväll ska jag visa alla, säger hon.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Idolerna sjunger gospel

Tjuvlyssna redan nu

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Idolernas största hot i finalen

Se vilken av idolerna ingen vill möta i Globen

Förutom show, glitter och bra tittarsiffror har höstens tävlingsprogram i tv en mindre rolig detalj gemensamt – att tjejerna, en efter en, röstas ut. Ensam kvar bland en drös manliga deltagare i storsatsningar som ”Dansbandskampen”, ”Idol” och ”Stjärnor på is”, befinner sig ”Idol”-deltagaren Alice Svensson, 17.

Under veckan har hon rustat för att slåss om sin plats i programmet.

– Den här veckan har gått ut på att hitta tillbaka till mig själv och den energi och det självförtroende jag hade innan tävlingen. Jag vet inte vad som hände i fredags, inget kändes rätt.

”Dags för en kille”

– Men i kväll ska jag visa alla. Jag har en helt annan kämpaglöd nu och vill visa att tjejer också kan klara det här, säger hon.

De kvarvarande killarna har märkt av den senaste tidens kritik mot ”flickfavoriterna” och den manliga dominansen i tv.

Men nu väljer de att stå upp för sin sak.

– Förra året var det tvärtom, så jag kan inte se problemet. Rent statistiskt är det dags för en kille i år, säger Robin Bengtsson, 18, och passar på att försvara framgångarna för Johan Palm, 16.

– Jag vet många äldre tittare som tycker att Johan är cool. Helt klart är han en stjärna och jag tror att Johan har störst chans till en karriär efter det här. Det är väldigt många som har röstat på honom, så det kanske är många som kommer att köpa hans skiva i framtiden – oavsett om det är andra i tävlingen som är bättre. Det handlar om att bli populär.

Johan själv hoppas att framgångarna fortsätter.

– Förhoppningsvis är det här bara början på något mycket större, säger Johan.

Alice har fått nog

Alice är medveten om killarnas popularitet. Men hon är även medveten om att yngre tjejer utgör en majoritet bland tv-tittarna och studiopubliken på plats – och att det är till killarnas fördel.

Men nu får det vara nog, tycker hon.

– Är jag inte bra förtjänar jag inte att vara kvar. Men det är en helt annan sak om folk inte röstar på mig för att de hellre röstar på en snygg kille.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet