Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Johan-hysterin är helt orimlig”

Nöjesbladets Martin Söderström om kaoset kring "Idol"-Johan

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör. Foto: HANNAH MODIGH.

Ärligt talat fattade jag aldrig dealen.

Hur en tufsig tonåring från östgötaslätten kom att skapa sådan kalabalik. Hur en mager sextonåring i gubbhatt kunde generera sådan rödkindat gallskrikande tonårshysteri. Efter att ha bevittnat de generande överspända scenerna i ”Idol”-studion i kväll fattar jag ännu mindre. I skrivande stund tar sjukvårdare hand om svimfärdiga tonårsfans där ute i Frihamnen.

Alltså kalla mig cynisk, men hysterin kring Johan är helt orimlig.

Men förklara gärna för mig vad jag missat med grabbens storhet.

Han hade inte sångrösten. Han hade inte scenspråket. Han hade inte rytmen. Hans framträdanden vobblade skakigt mellan okej och katastrof.

Och om man ska ta ned allt på en ytterst basic nivå – killen har sjungit några covers i tv. Varken mer eller mindre. Några har varit bra, andra har varit kalkon. Men det är ändå bara det han har gjort – sjungit coverkaraoke i TV4.

Vad är det att svimma över? Egentligen?

Nu är ju jag varken 13 år eller tjej, men jag begriper faktiskt ingenting.

   

Det tog mer än halva säsongen för killen från Svenljunga att stånga sig in i tävlingen, men i kväll blev Robin Bengtsson ett styck flottare sportbil rikare. Och med tanke på de jättekliv framåt han gjort de senaste veckorna kan jag inte låta bli att tycka att det är ytterst välförtjänt.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet