Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Johan fick bita i gräset”

Nöjesbladets Martin Söderström kommenterade kvällens "Idol" – live

22.37: Johan fick bita i gräset. Jag är inte förvånad, trots att hans "Long train running" var imponerande.

Återkommer snart i krönikeform.

   

22.25: Okej, då kör vi igen...

   

21.30: Nu röstar ni väl för fullt, får man anta? Kvällens show bjöd på såväl sött som salt. Kevin Borgs "(Your love keeps lifting me) Higher and higher" håller jag för "Idol"-höstens skönaste ögonblick. Inte rörande, eller magiskt - men enormt smittsamt i proffsighet och glädje. Underbart att se.

Om jag får gissa så blir det Johan och Alice som kommer att få det tuffast när rösterna räknats. Att det blir någon av de två som ryker i kväll tycker jag känns självklart. Men vem?

Vad säger ni?

   

21.22: Robin Bengtsson var den största och gladaste överraskning på torsdagens repetitioner. Och utvecklingen håller i sig. Plötsligt känns det på riktigt, som att han kämpar. Och jag imponeras. Igen.

”Du fullkomligt glänser i kväll”, säger Andreas Carlsson.

Jag kan bara hålla med. Och hoppas att hans utveckling inte straffas med en biljett hem.

Vad tycker ni?21.07: Jag vet inte hur det är med er, men det här var lite väl mycket ”Sikta mot stjärnorna”-kopia för min smak. Och alldeles för lite Kevin Borg. Profssigt, stabilt och sångmässigt fläckfritt förstås. Men ändå med en akut känsla av bättre begagnat.21.02: Den där attityden och fightern Alice pratade om att plocka fram… vad hände med den? Den hade verkligen behövts nu.

Tyvärr kan Alice få svårt att hänga sig kvar i tävlingen efter det här. Jag hoppas förstås att jag har fel, men tanken gnager sig bäverettrigt fast ändå.

Eller vad tror ni?20.57: Om Johan Palm hittade en egen ingång på ”Long train running” är det här raka motsatsen, tyvärr. Surt, opersonligt och plattare än en punktering.

Och de där hysteriska brudarna i första raden gav mig obehag ända in i själen. Ruggigt.20.42: Robin Bengtsson visar än en gång att han fortfarande är kapabel att ta jättekliv framåt. Inledningen av ”Joyful, joyful” var skakigt vacker, och nog för att imponera på mig.

"Robin som bäst", säger Andreas Carlsson.

Jag håller med.

Gör ni?

20.34: Ja, vad ska man säga? Killen från Malta gör det igen. Vi snackar klasskillnad, utklassning, vad ni vill. Helt fantastiskt, Kevin! Ultrataggat, glödande energiskt och höstens skönaste ”Idol”-ögonblick. Vansinnigt underhållande. Tack för det!

"Som en galen sektledare" på amfetamin", säger Blondin-Bagge.

Roligt uttryckt förstås, men vansninnigt på samma gång.

Vad tyckte ni?

20.27: Bra glöd i ögonen där, Alice. Visst, hennes version av ”Shackles” är mer en textbokscover på originalet än egen tolkning. Men hon gör det bra. Kanske är det nerverna som gör att det här känns så laddat. Juryn tyckte visserligen att det skulle vara mer glädje, och jag kan se vad de menade. Men jag tyckte det här var okej.

20.12: Gospel eller ej kan man ju diskutera, förstås. Men Johan Palm hittar en egen ingång på Doobie Brothers original. Och jag gillar det, skarpt. Tycker om att han vågar leka med konceptet och göra en egen tolkning. Och det finns en sprucken, omedelbar känsla i hans närvaro i kväll. Bra jobbat! Katastrofalt, säger Andreas Carlsson.

Vad tycker ni?20.06: Vad ska man säga om La Carolas outfit? Några förslag?

20.02: Peter Jihde klädd som bingoutropare? Intressant...

19.57: Okej, då kör vi snart...

   

19.39: Fyra idoler. Ett gospeltema. En Carola.

Se där, ingredienserna till kvällens show. Och för en gångs skull känns utgången vidöppen. Eller såhär; vem som helst utom Kevin Borg kan faktiskt få bita i det sura och resa hem efter sändningens slut.

Johan Palms öde hängde på en skör tråd redan förra veckan och Alice Svensson imponerade föga under torsdagens rep. Robin Bengtsson däremot var i superfin form under repetitionerna, och har vuxit enormt de senaste veckorna. Frågan är om det räcker. Personligen hoppas jag det, men det känns svårt att sia om utgången nu.

Och vad ni än gör: missa inte Kevin Borgs version av Jackie Wilsons odödliga klassiker. Vi snackar en vitaminkur i showform här. Naturligtvis sitter han säkert.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet