Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Minst två får det svettigt på fredag”

Nöjesbladets Martin Söderström om veckans ”Idol”-tema

Juryns makt är tillbaka.

Den här veckan är det de som väljer låtarna.

Och minst två idoler kommer att få det rejält svettigt.

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör. Foto: HANNAH MODIGH.

Juryns val är ett klassiskt ”Idol”-tema. Upplägget lika enkelt som briljant.

Firma Bagge/ Carlsson väljer en sång där de tre kvarvarande kan glänsa järnet. Låt nummer två blir istället något att bita i.

Dels säger juryns låtval en hel del om vilken bild de har av idolerna. Vilka styrkor och svagheter de noterat hos de hoppfulla artisterna.

Det blir ett vältrande i klichéer och förutfattade meningar, såklart. Men roligt på samma gång och just därför.

Att de langat Ricky Martins schamponerade armviftarramsa på Kevin Borg känns därför lika självklart som det är en smula förutsägbart och förolämpade. Men kan någon göra show av den hopplösa Super Bowl-ramsan så är det solstrålen från Malta.

Vad, exakt, han ska ta sig till med Nellys frustande nakendänga känns oklart. Den kräver trots allt att man visar prov på att ha ett aktivt och akut påträngande libido.

Låt oss, utan att ha sagt för mycket, enas om att Kevin har en svår nöt att knäcka där.

   

På papperet ser det dock ut att bli en tuff kväll för både Robin Bengtsson och Alice Svensson.

Tvärtemot juryn så tror jag inte att tösen från Hedesunda kommer att briljera i Robyns ”Keep this fire burning”. De två senaste veckorna har visat att Alice tappat en hel del av den energi som gjorde henne så självlysande från början. Och hennes försök att göra ordfyllda Beyoncé-nummer har känts platta och oinspirerade. Så på sätt och vis har Alice givits inte bara en utan två utmaningar av juryn.

Jag tror inte att hon ligger sömnlös av tacksamhet…

Detsamma kan sägs om Robin Bengtsson.

Jag har imponerats stort av hans utveckling de senaste veckorna, men är rädd att det kan bli självaste juryn som slutligen tacklar in honom i sargen sina hejdlöst ofräscha låtval.

Inte bara är det besvärligt att glänsa över huvud taget med en så ostig fjantlåt som Bon Jovis ”It’s my life”. För att göra Michael Jackson-låten någon form av rättvisa krävs det en dansman av rang. Eller åtminstone någon som har koll på armar och ben.

Höstens facit har visat med svidande tydlighet att detta aldrig kommer att gälla Robin Bengtsson.

Håller du med? Hur tror du att det går för ”Idolerna” på fredag? Kommentera nedan!

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet