Aftonbladet
Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”På gränsen till sadistiskt låtval”

Så låter Idolerna i morgon – Nöjesbladets Martin Söderström rapporterar från genrepet

Juryn väljer låtar.

En där artisterna kan briljera, den andra en svår utmaning.

Nöjesbladets Martin Söderström var på plats under torsdagens repetitioner och kollade in idolernas dagsform.

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör. Foto: HANNAH MODIGH.
Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Robins stönande inledning

Här är de svåra låtarna.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Här får Idolerna briljera

Juryn har valt veckans låtar.

Alice Svensson:

Låt 1: ”Keep this fire burning” – Robyn (enkel)

Låt 2: ”Girlfriend” – Avril Lavigne (svår)

Robyn-numret gör Alice tassande försiktigt och helt utan glöd eller energi. Framträdandet är så återhållet att hon lika gärna skulle kunna vara fastsvetsad i scengolvet. Med tanke på den synliga bristen på engagemang är det tveksamt om hon känner något för låten över huvud taget. Den extra växel Alice har pratat om att hon måste lägga i nu lyser med sin akuta frånvaro.

”Girlfriend” däremot pekar på en någorlunda rättfunnen riktning. Tjejens ögon brinner och hon prickar precis rätt ton av nonchalans i rösten. Fighten är långt ifrån över…

Dagsform: Ljummen.Robin Bengtsson:

Låt 1: ”It’s my life” – Bon Jovi (enkel)

Låt 2: ”Black or white” – Michael Jackson (svår)

Fruktansvärt låtval, på gränsen till sadistiskt. Ingen skugga över Robin, men inga rätträffade toner i världen kan ändra att Bon Jovi-låten är ungefär lika spännande som ett färdigtuggat bubbelgum någon spottat ut på trottoaren. Svenljungas stolthet verkar åtminstone tro på vad han sjunger och brinner så mycket som de strama Max Martin-tyglarna tillåter.

”Black or white” blir emellertid genast klurigare. Det är svårt med låtar som är så intimt förknippade med en enskild, och väldigt speciell, artist. Jämförelsen med Michael Jackson blir lika oundviklig som den är orättvis. Robin försöker sig dock inte på någon imitation, utan fyller låten med en klädsam dos rockigt hotfull aggressivitet. Det räddar framträdandet.

Dagsform: Ljummen.Kevin Borg:

Låt 1: ”Livin’ la vida loca” – Ricky Martin (enkel)

Låt 2: ”Hot in herre” – Nelly (svår)

Okej att Kevin Borg är en naturligt charmig estradör som lever för sina minuter på scenen. Men Ricky Martin-låten är i banalaste laget, även för Maltas lyckligast leende solstråle. Framträdandet däremot är precis så lastat med energi som man hade kunnat ana, med gaspedalen konstant spikad i mattan. Antal gånger som Kevin gör sin smöriga pojkbandspekning? Elva. Det måste vara någon slags rekord…

Nelly-låten då? Jag har fortfarande svårt att tro på Kevin i rollen som rödkindat ångande nudistförespråkare. Men ”Hot in herre” visar i blekvitt sökarljus vilken mångsidig showman vi har att göra med. Finalplatsen får härmed anses vara spikad.

Dagsform: Het.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet