Aftonbladet
Dagens namn: Bengt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Kevin och Alice till final”

Nöjesbladets Martin Söderström kommenterade kvällens "Idol" – live

22.34: Som jag sade: Kevin och Alice till Globen.

Återkommer snart i krönikeform.

22.25: Okej, då drar vi igång igen...

   

21.29: Att Kevin Borg har varit självskriven på Globens scen tycker jag har varit bortom tvivel länge nu. Frågan var ju bara vem som skulle komma att göra honom sällskap. Innan kvällens sändning var jag kluven och splittrad. Under torsdagens repetitioner visade både Alice och Robin att de hade faktorer både för och emot sig. Nu känns det mer självklart. Alice Svensson blir den som gör Kevin Borg sällskap i finalen. Avril räddade Alice. Den uppryckning hon gjorde med ”Girlfriend” var precis vad hon heövde i precis rätt tid. Kanske kan Robin Bengtsson ha en del goodwill kvar efter några starka veckor, men i kväll var han måhända för blek och darrig för att armbåga sig till final?

Vad tror ni?

Fortsätt gärna att kommentera och diskutera.

   21.09: Tycker fortfarande att Kevin Borg saknar den glödande sex appeal som krävs för att ro Nelly låten i land med någorlunda trovärdighet. Men snackar vi showmän och scendomptörer så har Kevin inget motstånd i tävlingen. Det har varit klart länge, men nu är Kevin i final. Globen nästa.21.03: All heder åt Robin Bengtsson för att han vägrar att falla i imitationsfällan, som Kevin Borg gjorde när han gav sig i kast med Michael Jackson. Men bristen på energi fram till låtens crescendo tror jag kan bli Robins fall. Dessvärre kan han ha gjort sitt i tävlingen nu.

Eller vad tror ni?20.57: ”Det är nu eller aldrig”, säger Alice innan hon äntrar scenen. Och äntligen visar hon prov på den extra växel hon behövt lägga in så länge. Något av en uppryckning. Rätt attityd, lagom klös i blicken och stående ovationer i publiken. Kanske blir det Avril som räddar Alice kvar i tävlingen? Glöm snacket om Alice som poptjej. Så fort hon kommit i närheten av en någorlunda distad gitarr har hon skapat mirakel i det lilla.20.38: Under repetitionerna lade Kevin allt krut i pekfingret. Där räknade jag till elva pojkbandspekningar i rad. Nån som satt med block och penna nu?

Som vanligt blir det Kevin gör soligt och proppat med genuin popglädje. Banal och fjantig låt, förstås. Men Kevin behöver inte skämmas för sin insats. Men nog har han gjort bättre ifrån sig? Bra, men inte fantastiskt.

Vad tyckte ni?

20.32: Skönt att juryn kröp till korset angående det fruktansvärda låtvalet. Kan vi enas om att det är Bon Jovi-förbud i "Idol" från och med nu?

20.28: Bon Jovi-låten är ju hemskare än halsfluss. Det är förstås inte Robin Bengtssons fel, och han gör så gott han under de hemska förhållandena. Men han ser nervös ut. Blicken fladdrar och första versen och efterföljande refräng missade målet med flera kilometer. Kanske spökar nerverna?

Vad tror ni?

20.26: Men juryn gick ned i spagat. "Bättre än Robyn", febrade Andreas Carlsson. Tja, alla tycker vi olika, I guess...

20.25: Är det inte en smula obegripligt att Alice helt missar att ta fasta på låtens inneboende kraft och framåtdriv? Jag saknar glöden, jag saknar närvaron. Och Alice kommer behöva leverera betydligt mer blixtar och dunder i kväll för att inte stupa på mållinjen.

Vad tyckte ni?

20.12: Såg jag fel eller är det Marie Picasso som sitter i publiken?

20.10: Hmm, jag antar att ett vinnarlåtsmedley är bättre än inget uppträdande alls?

20.07: Ja, vad sägs om att sätta igång med, tja jag vet inte, lite sång kanske?

19.58: Okej, då drar vi igång. Är ni med?

   

19.30: Temat är bättre än låtarna. Har alltid uppskattat juryns val som tema. Men i år har firma Bagge/ Carlsson ansträngt sig något enormt för att sänka sin egen makt i Sargassohavet. Maken till kliniskt ointressanta låtval var det länge sedan jag såg. Under torsdagens repetitioner var det över lag så att de tre kvarvarande idolerna underpresterade i den låt juryn valt åt dem att briljera i. I stället brann samtliga tre till i den låt som jurytrion valt som utmaning för dem.

Att Kevin är given i final får väl anses vara så gott som klart. Men vem av Alice eller Robin som kommer att göra honom sällskap känns för närvarande helt öppet. Det kan gå hur som helst.

Om jag ska gissa? Det vågar jag inte, inte just nu.

Snart kör vi.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet