Aftonbladet
Dagens namn: Bengt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Avril räddade Alice

Nöjesbladets Martin Söderström om kvällens "Idol"

Kevin har varit självklar i final länge.

Nu gör Alice honom sällskap.

Men det var juryn som fällde Robin.

Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör.   Martin Söderström, aftonbladet.se:s nöjeskrönikör. Foto: HANNAH MODIGH.

Det kan knappast sägas ha kommit som någon överraskning.

Att Kevin Borg skulle stå som finalist i Globen har varit självklart länge. Sett över tid är han den artist i tävlingen som lyst starkast, levererat starkare än någon annan och som verkligen älskat att duscha i strålkastarsken och applåder.

Den enda frågan var egentligen vem som skulle göra honom sällskap som finalist.

Att det nu blir Alice Svensson känns välförtjänt.

De senaste veckorna har hon slagit i underläge. Glöden hade falnat, branden i hennes blick hade slocknat.

Men det blev till sist Avril som räddade Alice.

Vilket inte är det minsta konstigt egentligen.

Juryn får säga vad de vill om att Alice är en r’n’b-tjej. Personligen kan jag inte se det. För så fort Alice kommer i närheten av en någorlunda distad gitarr går hon igång. Kaxar till sig, lägger sig till med den där bedårande coola nonchalansen i stämman – och sedan är hon hemma. Hon gjorde det med ”Ironic”, hon gjorde det med ”Heaven’s on fire”. Och hon gjorde det i kväll med ”Girlfriend”. En uppryckning i elfte timmen, förvisso. Men precis vad som krävdes, i precis rätt tid.

   

Inför kvällens show var jag tveksam. Nu känns det mera självklart att Robin Bengtsson blev den som fick bita i det sura och ta tåget hem. Jag har visserligen imponerats av den utveckling han visat prov på de senaste veckorna. Men i afton tog det stopp. På många sätt är det juryns fel, eller förtjänst (beroende på hur man vill se det). Det var ju deras galna och hiskeligt feltänkta låtval som blev hans fall. Jag vidhåller att ”It’s my life” är en horribel hårfettsstyggelse som få människor kan göra något vettigt med över huvud taget. Att bli skjuten i sank av juryn måste kännas oerhört bittert.

   

Om jag får önska en sak mer än något annat till kommande säsonger av programmet så är det ett totalt och orubbligt Bon Jovi-förbud i ”Idol”. Ska vi säga så?

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet