Aftonbladet
Dagens namn: Elisabet, Lisbet
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”Så kommer jag att minnas Idol 2008”

Nöjesbladets Martin Söderström listar de mest minnesvärda "Idol"-stunderna

Lars Eriksson, Katrin Zytomierska och Anna Bergendahl har stått för några av de mest minnesvärda stunderna i årets Lars Eriksson, Katrin Zytomierska och Anna Bergendahl har stått för några av de mest minnesvärda stunderna i årets "Idol"- Foto: JIMMY WIXTRÖM / OLA AXMAN / TV4.

Musikaliskt den svagaste säsongen.

Men årets ”Idol” har ändå bjudit på minnesvärda ögonblick.

Här är det jag kommer att komma ihåg från ”Idol 2008” – både toppar och bottnar.• Lars-cirkusen

Hans buskisframträdanden drev med hela ”Idol”-konceptet. Och ute i stugorna blev han ömsom hyllad, ömsom hatad. Lars Eriksson var kanske den första i ”Idols” historia som satte sig på tvären, vägrade spela med och till fullo utnyttjade programmet för sina egna syften – precis som programmet självt alltid utnyttjat sina deltagare till max.• Annas audition

Anna Bergendahl levde kanske aldrig upp till sin vansinnigt starka audition under själva programmet. Men hennes knäckande, fullkomligt nakna och avskalade version av ”Have a heart” – med den efterföljande gråten– var nog för att få mig att snyfta lika rörda som imponerade tårar.• Johan Palm-hysterin

Flickor skrek. Flickor svimmade. Flickor fick bäras ut på bår. När Johan Palm slutligen röstats ut ur programmet uppstod rena kravallscenerna. ”Idol”-studion ute i Frihamnen gick från att vara en tv-produktion till att vara ställföreträdande kriscentrum. Och mitt i alltihopa stod en mager pojke från östgötaslätten och kliade sig förvirrat i huvudet.

• Katrin-gate

Hon hånade artisterna både i sin blogg och i rutan, hamnade i luven på Marcus Birro och tvingades ta time-out från ”Idol”. Efter stor självrannsakan från TV4 fick Katrin Zytomierska slutligen komma tillbaka och leda ”Idol eftersnack”.

Resultatet: höstens mest osmidigt skötta tv-skandal.• Desmond Child-debaclet

TV4 kallade temat för ”rock”. I själva verket hade rockkvällen kapats av en obehaglig amerikansk producent med storhetsvansinne. Desmond Child är onekligen framgångsrik, men i rutan visade karln att hans ego vuxit i takt med bankkontot. Den enda som vägrade att ställa upp på de ändrade premisserna var Lars Eriksson som sjöng en Nirvana-låt istället – och röstades ut.

Håller du med? Tycker du annorlunda? Vad kommer du själv att minnas från årets "Idol"?

Kommentera och diskutera här intill.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet