Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Vem sitter säkrast?

Nöjesbladet har tagit pulsen på finalisterna

Foto: Jimmy Wixtröm

I kväll smäller det.

Alice Svensson och Kevin Borg drabbar samman i finalen av ”Idol 2008”.

Vem får beträda ”Idol”-tronen i kväll?

Nöjesbladet har tagit pulsen på finalisterna.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Vem sitter säkrast?

Idolerna siar om finalkvällen

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Så kommer det låta i Globen

Hör Idolfinalisternas låtar

Sex frågor till Alice:

Hur är formen?

– Det känns bra. Jag var jättesliten efter bara två dagar den här veckan, men det kommer att fixa sig. Det kommer att bli så kul att det inte spelar någon roll!

Är du nervös?

– Jag är väldigt nervös. Jag vet att Kevin är jättefavorittippad, men det betyder inte att jag kommer att ge upp för det, utan jag kommer att fortsätta kämpa.

Vad är dina fördelar i finalen?

– Kanske att jag har gjort en större utveckling än Kevin. Han har ju varit så här bra sedan han kom med. Jag är ärlig i allt jag gör och allt jag gör kommer från hjärtat. Jag är inte som Kevin, att jag kan koppla på och bara showa, utan allt jag gör kommer inifrån.

Hur viktig är finalen för dig?

– Viktig, så är det. Det här är det sista man gör och man går alltid in i en tävling med målet att vinna – så det är klart att jag vill vinna!

Hur förbereder du dig för ett fullsatt Globen?

– Oj, ja ... jag försöker bara vara mig själv och göra som jag alltid brukar göra. Det är ändå det som har tagit mig hit, så jag tänker inte ändra på något. Jag kommer bara att njuta av att stå där, ta in allting och försöka ge något tillbaka till fansen.

Vad tar du med dig från tidigare ögonblick under ”Idol”?

– Jag tar med mig det Desmond sa till mig. Jag kommer att tänka på hur roligt vi har haft och hur stolt jag är över att ha klarat av saker som jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Och jag måste verkligen hitta hur roligt det är att står där och sjunga.

Sex frågor till Kevin:

Hur är formen?

– Det känns jättebra. Man måste vara lite avslappnad nu och ta det lite lugnt, undvika kyla och inte bli sjuk. Men det känns bra och sånglektionerna har gått jättebra.

Är du nervös?

– Ja, jag kan inte fatta att jag ska vara i Globen. Jag blir nervös, men detta kommer en gång i livet och man måste försöka ha roligt.

Vad är dina fördelar i finalen?

– Mina låtar, ”You’re the voice” och ”Livin’ on a prayer”, är riktiga Globen-låtar och man får verkligen sjunga ut, till folket.

Hur viktig är finalen för dig?

- Det är det viktigaste. Massor med folk kommer att titta, och många av dem som har tittat hemma kommer att vara i Globen. Man vill verkligen göra en bra show, det är helt enormt viktigt.

Hur förbereder du dig för ett fullsatt Globen?

– Jag vet att det är mycket folk på plats. Tidigare har jag sagt att ”vulkanen” är påslagen hela tiden, och i finalen ska jag lägga på ännu mer energi. Jag längtar så mycket, jag vill vara där nu!

Vad tar du med dig från tidigare ögonblick under ”Idol”?

– Allt som juryn har sagt, speciellt Desmond Child eftersom jag sjunger ”Livin’ on a prayer” igen och han gav mig jättebra tips om den. Det ska bli kul att använda tipsen på en stor scen.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet