Aftonbladet
Dagens namn: Mikael, Mikaela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

”En värdig vinnare”

Martin Söderström kommenterar ”Idol”-finalen – live

22.47: Kung Kevin tog hem det. En värdig vinnare.

Återkommer om detta i krönikeform snart.

Tack alla som kommenterat och diskuterat här intill.

   

22.45: Okej, är det på riktigt nu eller ska ni bryta igen, TV4?

22.36: Mäh, lägg av! Reklampaus? Nu? Ruttet. Snacka om stämningsdödare.

22.35: Juryn tippar Kevin, med 2 röster mot 1. Vad tror ni?

22.32: Årets mesta temposänkare är hur som helst ett faktum.

22.29: Il Divo kastar sig över ABBA:s största stund. Eh... okej?

22.25: Nu drar vi igång igen. Spännande. Vad säger ni om utgången? Kevin eller Alice?

   

21.29: Nu röstar ni väl så det glöder, får man förmoda.

En väldigt jämn finalkväll. Båda gjorde bitvis riktigt bra ifrån sig, och att tippa vinnaren känns just nu svårare än någonsin.

Men ska man vara någorlunda rättvis landar man väl ungefär i detta:

Sett över hela säsongen är Kevin den självklara vinnaren.

Men sett till kvällens finalfight förtjänar Alice att vinna. Henens "Heaven's on fire" var monumental, och vinnarlåten känns mer som att den är skräddad åt henne.

Kevin, å andra sidan, har en nästan fläckfri säsong bakom sig och har varit lysande så gott som hela vägen.

Vad tycker ni om finalbataljen?

Fortsätt att diskutera och kommentera här intill!

   

21.25: "With every bit of me" passar Alices röst bättre. Gillar att hon vågar hålla igen i starten och låter sången stegra i takt med att balladen blir allt svulstigare.

I mitt tycke tog Alice hem rond tre.

Vad säger ni? Vem gjorde vinnarlåten bäst?

21.11: Vad tyckte ni om vinnarlåten? Och Kevins tolkning av den? Den är ju så pampig att det nästan känns som en Spinal Tap-parodi. När tonartshöjningen, änglakörerna och dramastråkarna kickar in på slutet får låten knappt plats i Globen. Och Kevin gör den väldigt bra – och menar varenda stort ord som Carlsson/ Elofsson proppat texten full med.21.02: "Bättre än Kiss", säger Andreas Carlsson. Kanske att ta i, men det var sjukt bra. Börjar det dofta skräll?

21.00: Där satt den, Alice! Blicken. Kaxigheten. Den totalt oantastliga attityden. Underbart jobbat. Minst lika bra som förra gången, kanske rentav bättre. Just nu känns det som att tösen från Hedesunda leder fighten.

Håller ni med?20.55: Publiken var inte med på noterna, så inledningen blev en smula ansträngd. Det där tillgjorda rockraspet i rösten känns ju lite fånigt förstås. Och tappade kameramanus samt en övertänd attityd kan ligga honom i fatet. Men att han är en showman ut i fingerspetsarna går inte att ta miste på. Kompetent, men inte fantastiskt.

20.52: Jösses, det är skillnad på att vara taggad och vara övertänd. Kevin lutar åt det senare just nu...

20.39: "1 - 1 i första ronden", säger Bagge.

Snarare 0 - 0 i första ronden, om ni frågar mig.

Vad tycker ni?

20.38: Ett betydligt piggare låtval från Alice. Och hon lyckas hitta den där attituden som var som bortblåst under genrepet. Men precis som med Kevin har hon mer att ge. Första ronden känns oavgjord. Nu krävs det laddning från tårna hädanefter.20.30: Jag ska sluta tjata om hur fruktansvärt horribel den här låten är. Men kolla Kevins blick. Ögonen gnistrar och han njuter av varje sekund i strålkastarskenet. Men det känns som att han har ett par växlar kvar att lägga i, va? Som att han håller igen. Knappast hans starkaste framträdande i tävlingen.

Eller vad säger ni?

Kommentera och diskutera här intill.

20.25: Kevin Borg får börja, precis som på genrepet igår...

20.22: Kommer vinnarens skiva inte förrän i februari? Hoppsan. Man har lärt sig med åren i så fall, att en hetsplatta sällan blir något särskilt minnesvärt...

20.19: Snart 20 minuter - och ännu inget framträdande. Kan vi öka nu? Lite sång kanske? Skulle det vara för mycket begärt?

20.10: Snygg öppning av TV4. Applåd från mig!

20.06: Trots att Amanda Jenssen bara var med på tv-skärm var det ju inget snack om vem den verkliga stjärnan var...

20.02: Kul med gamla "Idol"-profiler tillbaka inom programmets ramar. De två finalisterna har ju onekligen en del att leva upp till nu...

19.56: Okej, då är det alldeles strax finaldags. Nu kör vi.

   

Ja, det kan fortfarande gå hur som helst. Nej, jag säger inte att det kommer att göra det. Men under torsdagens genrep i Globen var det jämnt skägg mellan Kevin Borg och Alice Svensson .

Kevins låtval och überfilade framträdande (han övade till och med på sina ”spontana” tillrop igår) är något av en kvarnsten runt hans hals. Han kan å andra sidan luta sig tillbaka på en så gott som fläckfri höstsäsong, så frågan är om det spelar någon roll?

Alice å sin sida visade sig ha svårt att hitta laddningen och attityden. Men samtidigt tycker jag att hon framför vinnarlåten ”With every bit of me” bättre än Kevin. Och lyckas hon hitta rätt glöd ikväll kan ni vara säkra på att hon inte kommer att ge sig utan fight.

Oddsen talar för Kevin, men i livesändningar kan vad som helst hända…

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet