Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

– Jag var helt blå

Anders Bagge blev sjuk – av nervositet inför Idol-sändningen

Laila Bagge satt mitt i smittohärden – mellan en förkyld och febrig Anders Bagge och en virusdrabbad Andreas Carlsson. ”Det är skittråkigt, speciellt om man ska göra live-tv”, säger Andreas.   Laila Bagge satt mitt i smittohärden – mellan en förkyld och febrig Anders Bagge och en virusdrabbad Andreas Carlsson. ”Det är skittråkigt, speciellt om man ska göra live-tv”, säger Andreas.

”Idols” kvalvecka är igång. Så långt allt väl.

Sämre är det med juryns hälsa.

– Den ena är sjukare än den andra så jag bara hoppas att jag ska hålla mig frisk, säger Laila Bagge.

Sjukdomarna härjar fritt i ”Idol”-juryn. Andreas Carlsson har en elak ögoninflammation och Anders Bagge sa i programmet att han har fått ”grisinfluensan”.

– Jag är förkyld. Jag sov med öppen dörr och det blev korsdrag och jag vaknade på morgonen och var helt blå. Jag tror faktiskt att jag fick lite feber över att jag var nervös, det var faktiskt samma sak förra året också, säger Anders Bagge.

Laila Bagge satt som vanligt i mitten och försökte så långt det gick att undvika de andra jurymedlemmarna.

– Jag har sagt det, ”andas inte på mig”. Den ena är sjukare än den andra så jag bara hoppas att jag ska hålla mig frisk, säger hon.

”Jobbat för mycket”

Andreas Carlsson genomförde sändningen i solglasögon på grund av sina inflammerade ögon.

– Jag har jobbat för mycket, och fick virus på ena ögat och sen spred det sig till det andra, precis som det alltid gör. Det tar ett tag innan det går över så det är skittråkigt, speciellt om man ska göra live-tv, säger han.

Anders Bagge kurerade sig med värktabletter innan sändning – och samarin.

– Samarin tar jag jämt, det är skönt för att lugna ner magen. Samarin är något som jag älskar, jag tycker att det är så jäkla gott. Jag skulle faktiskt vilja bli sponsrad på det, säger han.

Morgondos

En av anledningarna är Bagges sura mage. Snus och kaffe heter bovarna.

– Jag kan inte leva utan det, utan grovsnus funkar inte jag. Det är det första jag tar på morgonen, kaffe och grovsnus och sen är jag igång, säger han.

Och snusbegäret är stort – riktigt stort.

– Jag har till och med flugit över en polare till New York för att jag inte hittade något där. Jag kan inte röka för att jag får en sådan jäkla hosta, säger Anders Bagge.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet