Aftonbladet
Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Bagge: Jag hostade blod

Misstänks ha fått svininfluensa och lunginflammation

I två veckor har han missat ”Idol”-sändningen – kanske blir det en tredje.

För Nöjesbladet berättar Anders Bagge om några av de värsta veckorna han någonsin upplevt.

– Jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv, säger jurystjärnan.

De senaste veckorna har varit de värsta i Anders Bagges liv. Han har haft feber, hostat blod och tappat smak-sinnet. Nu kan han missa ännu en fredagsfinal i ”Idol”.   De senaste veckorna har varit de värsta i Anders Bagges liv. Han har haft feber, hostat blod och tappat smak-sinnet. Nu kan han missa ännu en fredagsfinal i ”Idol”. Foto: PONTUS ORRE

Han har saknats av tittare, publik och kollegor. De två senaste fredagarna har Anders Bagge, 41, legat nerbäddad i sängen i hög feber i stället för att fylla sin plats vid jurybordet i ”Idol”.

– Jag orkar inte lägga energi på nånting. Jag kan helt ärligt säga att så sjuk som jag har varit de här veckorna har jag aldrig varit tidigare, säger han till Nöjesbladet.

Även om han ännu inte tagit något test som visar det så är Anders Bagge säker på att det är svininfluensan han haft.

– Allt pekar på det. Jag hade alla symptom, säger den folkkäre musikproducenten.

Var frisk en dag

Medan de båda andra jurymedlemmarna, Laila Bagge och Andreas Carlsson, smet före i vaccinationskön väntade Anders Bagge på sin tur. Och ironiskt nog drabbades både han och sambon Sara Johansson. Men medan Sara återhämtade sig och blev frisk blev Bagge bara sjukare.

– Jag trodde att jag var frisk. Jag var feberfri en dag men sedan började jag hosta och febern kom tillbaka.

Det visade sig att han hade fått lunginflammation till följd av influensan. Förra veckan åkte han fram och tillbaka till sjukhuset. I dag ska han dit igen för att röntga lungorna.

– Det jag har lidit mest av är följdsjukdomen. Jag tappade smaksinnet, jag hade bara en konstig metallsmak i munnen, och jag hostade blod, förklarar han.

Kan missa ’Idol’

Sedan ett par dagar tillbaka går han på penicillin och det har hjälpt mot hostan. Men han känner sig fortfarande helt orkeslös. Utsikterna för fredagens ”Idol”-sändning är därför osäkra.

– I dagsläget hade jag inte klarat det, säger han.

Tidigare veckor har produktionen avvaktat ända fram till torsdagen innan de bestämt sig för om de ska ta in en ersättare. Så även den här veckan.

– Det är större chans att jag kommer till Malmö än vad det har varit de andra veckorna, säger Bagge.

För trots att han knappt orkar lämna sängen så har han målsättningen klar.

– Som det känns så ska jag ner till Malmö och göra allt jag kan för att gå upp på scen. Jag pallar inte att ligga i det här jäkla rummet längre.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet