Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Blev hög – på bensin

Calle om sin tuffa uppväxt: Musiken gav mig en mening

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Tjuvlyssna - Idolerna sjunger för dig

Så låter tittarnas och deras egna val.

”Idol”-Calle tog droger och är dömd för skadegörelse på fyllan.

Sedan kom gitarren emellan.

– Men jag hade inte varit samma människa om jag inte sniffat bensin, säger han inför kvällens final i Globen.

Calle hade en strulig uppväxt i Kristianstad och flydde under en tid problemen genom att flytta till sin pappa i Tyringe. Där började han sniffa bensin. Sedan fann han musiken. ”Den gav mig en ’meningen med livet’-känsla”, säger han.   Calle hade en strulig uppväxt i Kristianstad och flydde under en tid problemen genom att flytta till sin pappa i Tyringe. Där började han sniffa bensin. Sedan fann han musiken. ”Den gav mig en ’meningen med livet’-känsla”, säger han.

De första åren av högstadiet var inte de lättaste för Calle Kristiansson, 21. Han hade mycket attityd och kunde vara riktigt taskig.

Det gav honom problem som han flydde genom att lämna hemstaden Kristianstad och under en tid flytta till sin pappa i lilla Tyringe.

Men hans bekymmer fortsatte där.

– Jag lyssnade på The Ark och alla andra lyssnade på Eminem. Det blev en krock mellan oss, jag blev ovän med många och försvarade mig genom att vara bad ass.

Ovetande om riskerna

Tyringe var enligt Calle en ”håla” där det inte fanns så mycket att göra. Han berättar att idén om att sniffa bensin kom upp, något som han inte rekommenderar.

– Men det var ändå en upplevelse. Vi gjorde det några gånger tills vi blev påkomna och tvingade att skriva ett arbete i skolan om hur farligt det var– något som vi inte visste. Fast jag tror inte att vi hade brytt oss.

För tre år sen hamnade Calle i trubbel igen. Han och några vänner var fulla och tillsammans välte de en bil. En incident som fick dem dömda till dagsböter.

”Nöjd med den jag är”

Under åren i Tyringe insåg Calle att han varken var duktig på hockey eller fotboll utan att gitarr var hans grej. Musiken hjälpte honom att mogna och blev ett alternativt sätt att vara cool och ball.

– Jag fick en ”meningen med livet- känsla” av musiken. Dessutom förstod jag att man får tjejer genom att spela och sjunga.

Vad har musiken betytt för dig?

– Utan musiken hade jag inte varit samma människa som jag är i dag. Men det hade jag heller inte varit om jag inte sniffat bensin. Jag är nöjd med den som jag är i dag.

Flyttar till Stockholm

I kväll går Calle upp på scenen för sista gången under ”Idol” och oavsett hur det går är en flytt till Stockholm inbokad. Det är musik som han vill arbeta med, något annat är inte aktuellt.

– Jag gav mig in i ”Idol” för att snabba på karriären, men jag trodde aldrig att jag skulle sitta här i dag.

I kväll: Följ ”Idol”-finalen på aftonbladet.se!   Martin Söderström liverapporterar   Tobbe Ek bloggar   19.45: Tv-koll – direktsänt ”Idol”-program med Jenny Ågren och Pär Lernström   Rösta och tyck till

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet