Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

De nobbas av arrangörerna

Idolernas turné skjuts upp – nu ratas Calle och Erik

”Idol”-tvåan Calle Kristiansson och vinnaren Erik Grönwall hade fem spelningar bokade. ”Idol”-tvåan Calle Kristiansson och vinnaren Erik Grönwall hade fem spelningar bokade. Foto: Carolina Byrmo, Per Groth

”Idol”-finalisternas ­turné läggs på is.

Och nu drar sig de ­lokala arrangörerna ur projektet – Calle och Erik är inte tillräckligt ”heta”.

– Om de åker ut ­senare så är inte vi ­intresserade, säger ­Albert ­Alexandersson på Sundspärlan i ­Helsingborg.

Allt var klart för ”Idol”-finalisterna Calle Kristianssons och Erik Grönwalls stora segerturné. Fem spelningar var bokade och biljettförsäljningen påbörjades för en vecka sedan. I går kom beskedet att alla spelningar ställs in. Och meningarna går isär om vad som egentligen har hänt.

Erik ville ta time out

Två av de lokala arrangörer som Nöjesbladet har varit i kontakt med uppger att de har fått beskedet att Erik Grönwall behövde ta en paus och att det skulle vara orsaken till att turnén skjuts upp.

– Erik ville inte åka längre, han ville ta en time out. Han behövde ta det lugnt och se vad som händer, säger Albert Alexandersson på Sundspärlan i Helsingborg.

Uppgifterna tillbakavisas starkt av Dennis Karlsson på bokningsbolaget United Stage, som ansvarar för turnén. Han tar själv på sig skulden för att spelningarna nu måste ställas in och skjutas på framtiden.

– Vi var lite snabba med att gå ut med det här. Det här är helt och hållet vårt fel, säger han.

Enligt Dennis Karlsson beror de inställda spelningarna på att Calle och Erik har fullt upp med sitt promotionarbete och inte har tid att repetera in låtarna.

– Nu skjuter vi allting framåt ett par veckor, säger han.

”Inte intresserade”

Men det faller inte i god jord hos de lokala arrangörer som Nöjesbladet har pratat med.

– Det är inte så att vi blev nerringda när vi släppte biljetterna. Om de åker ut sen så är inte vi intresserade, säger Albert Alexandersson.

Han får medhåll av Göran Nilsson på Nöjesmagazinet Scala som skulle ha arrangerat två av spelningarna – en i Borås och en i Kristianstad.

– Idolerna måste ut när de är heta. Det är jättekonstigt att skjuta på det, säger han.

I bådas fall lutar de sig på erfarenheten från förra årets vinnarturné. Kevin Borg väntade med att turnera till efter att han hade producerat färdigt sin skiva – då var det svårt att locka publik.

– Det är nu de ska ut. Det är nu folk kommer ihåg dem, säger Göran Nilsson.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet