Aftonbladet
Dagens namn: Vincent, Viktor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Lurade – på sin betalda idolträff

Fans skulle få gå backstage men fick nöja sig med att vinka till idolerna

Kom, sågs – och Gick Idoler som Minnah Karlsson, Jay Smith och Andreas Weise uppträdde på evenemanget ”Idol Live”. Men många av de fans som hade betalat för att få träffa dem backstage fick gå hem besvikna.   Kom, sågs – och Gick Idoler som Minnah Karlsson, Jay Smith och Andreas Weise uppträdde på evenemanget ”Idol Live”. Men många av de fans som hade betalat för att få träffa dem backstage fick gå hem besvikna.

Det utlovade ”meet ’n’ greet”-mötet med idolerna blev – en vinkning.

Nu vill tonåringarna varna andra som köpt biljetter till ”Idol”-turnén.

– Vi blev förbannade, ledsna och besvikna, säger Linda Askman, 17.

I lördags samlades idolerna i Örebro för premiären av ”Idol Live”-turnén. Showen sålde slut och efteråt stod fansen med ”meet ’n’ greet”-biljetter i kö för att få sin utlovade stund med idolerna. Men för många slutade det med stor besvikelse. Vissa fick bara vinka till artisterna – trots att de betalat 200 kronor för mötet.

– Vi fick stå i en kö och när vi väl kom upp så sa någon ansvarig ”Inga kramar, kyssar och lull lull, det ska gå fort och vara ett flöde”, berättar Linda Askman, 17.

Skulle på efterfest

Men innan de hunnit fram kom nästa smäll: Arrangörerna hojtade att idolerna ”måste gå till en efterfest”. De som inte hunnit få autografer eller ta kort hänvisades till att ”vinka till idolerna” medan de gick förbi.

– Vi blev förbannade, ledsna och besvikna för att idolerna skyndade sig i väg med skrikande vakter runt sig, säger Linda Askman.

Mikael Tillman, producent på Jellypalm som ägs av Sony Music, beklagar situationen. När konserten drog ut på tiden blev det ont om tid för fansens efterlängtade möte med sina idoler.

– Jag är inte nöjd med hur det blev, absolut inte. Det blev kort om tid och upplägget kommer ändras till nästa gång. De kommer få träffa idolerna på ett helt annat sätt, säger Mikael Tillman.

De som betalat för att endast få vinka till sina idoler?

– De som inte tycker att det har blivit bra får jättegärna höra av sig till oss, så ska vi försöka hitta en bra lösning, säger Mikael Tillman.

Efter att Linda och kompisen Emelie Olstam, 16, informerat skivjätten om kontakten med Nöjesbladet fick arrangören bråttom att ställa saken till rätta.

– Han har erbjudit oss två nya biljetter och tågresa till spelningen i Gävle, säger Linda Askman.

Tvungna att stoppa

Linda Varg.   Linda Varg. Foto: Magnus sandberg Idolen Linda Varg, 31, om den kaotiska situationen:

– Till slut sa vi att vi måste stoppa här för det blev för mycket. Men vi hann säga hej till alla, säger hon.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet