Aftonbladet
Dagens namn: Anton, Tony
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Festen kom av sig totalt

Martin Söderström: Vi fick en två timmar lång gäspning

Det kunde blivit så bra. I stället fick vi en två timmar lång gäspning. TV4 sabbade sin egen fest – med utfyllnad.

Låt oss först och främst kalla saker vid sitt rätta namn. Nej, det var inget fiasko vi såg. Jämfört med fjol­ årets katastrofala säsongsöppning – där större delen av startfältet gick vilse i uselhetsskogen – var det här rent av en uppryckning. Om vi pratar uppträdanden, alltså. Hela veckan har varit en enda lång uppladdning mot den första riktiga fredagsfinalen i TV4:s talangsåpa.

Kanske är det just därför det känns så snopet att festen helt kom av sig.

Och TV4 har inga andra att skylla på än sig själva.Att slå på stora trumman och rensa två timmars tablåtid för ”Idols” premiärfest är i grund och botten en bra idé. Att sedan stjälpa sitt eget upplägg genom ägna stör­ re delen av tiden åt meningslös utfyllnad är raka motsatsen.

De eviga, och utökade, reklamavbrotten är en sak. Visserligen irriterande som färska myggbett, men cashen ska in och det är som det är och kommer aldrig att ändras. Till och med föredettingen Seal, som fick leka pausfågel, avbröts av reklam.

Det säger en del om hur landet ligger numera.

Men att lägga mer tid på att visa deltagarnas hemvideor och tillbakablickar på sådant som alla redan sett är bara nonchalant.

Det förstör. Hackar upp tempot, stryper spänningen. Fokus försvinner ner i källaren och kvar sitter en allt mer gäspande publik och undrar var det roliga tog vägen.

Och om det inte var några som skulle sjunga och sådär?

Ska man på allvar aspirera på titeln som Sveriges största musiktävling är det kanske ingen helbananas idé att lägga mer fokus på musik – och mindre på ovidkommande trams?

Sassa Bodensjö blev den första att lämna tävlingen. Skåne­tjejen må ha haft en rockröst stark nog att råna banker med. Men juryn krävde variation, att hon lugnade ner sig och visade upp nya sidor av sig själv. Hon lydde deras råd och resultatet blev en enkel biljett hem.

Måste kännas surt.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet