Aftonbladet
Dagens namn: Georg, Göran
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

– Jag ber till Gud varje dag

Anders Bagge om sin tro och längtan efter barn

Har osunda tankar Anders Bagge är kristen och tror på Gud. ”Men jag svär så mycket och får be om syndernas förlåtelse varje kväll. Det går inte en dag utan att jag syndar. Jag kan ha osunda tankar”, säger han. Har osunda tankar Anders Bagge är kristen och tror på Gud. ”Men jag svär så mycket och får be om syndernas förlåtelse varje kväll. Det går inte en dag utan att jag syndar. Jag kan ha osunda tankar”, säger han. Foto: Carolina Byrmo

Panikångesten ledde honom till nyblivna frun Sarah Johansson.

Men nygifte Anders Bagge har haft en tung höst.

– Jag ber varje dag.

I en exklusiv hemma hos-intervju berättar ”Idol”-jurymedlemmen om barnlängtan, Jesustron och fansen i hans trädgård.

Anders älskling Esther skadade sig svårt vid en olycka i somras.   Anders älskling Esther skadade sig svårt vid en olycka i somras. Foto: Carolina Byrmo

När hunden Esther, 3, stapplar in på trägolvet, med en plasttratt runt huvudet och spikar in i käken, tåras Anders Bagges ögon.

Hon är tillbaka efter ännu en käkoperation, groggy av smärtstillande.

Överlevde mirakulöst

Precis före premiären av årets ”Idol”-säsong landade en helikopter, utan tillstånd, på Anders Bagges gräsmatta. Esther reagerade genom att hoppa in i helikopterns rotorblad. Hunden fick halsen avskuren – men överlevde mirakulöst.

– Det som gör mest ont är att jag inte kan få ett sms från de ansvariga att de är ledsna för vad som hänt eller frågar hur hunden mår. Jag är uppe i cirka 120 000 i veterinärkostnader, det är väldigt mycket pengar, säger Anders Bagge.

Fönstren i hans 1 100 kvadratmeter stora villa reser sig från golv till tak. I en av Bagges studios intill mixas just nu Robyns senaste platta.

Anders Bagge sitter nedsjunken i plyschsoffan i vardagsrummet.

Pluggar till predikant

I ett av fönsterblecken vilar svartvita tavlor som föreställer Jesus ansikte, presenter han fått på posten.

Anders Bagge ber varje dag.

– För mig är det skönt att kunna prata med Gud i tunga och svåra tider.

Sedan han träffade Sarah Johansson, 31, som han gifte sig med i somras, har gudstron blivit starkare. Hon pluggar till predikant.

– Jag är kristen själv, jag tror på Gud. Men jag svär så mycket och får be om syndernas förlåtelse varje kväll. Det går inte en dag då jag inte syndar på ett eller andra sätt. Jag kan ha osunda tankar, säger han.

Sarahs yngsta dotter Nomi, 2, kommer in i rummet, och kallar Anders för ”Babba”.

– Sarah är så snäll och det är därför jag gifte mig med henne. När jag friade hade hon två villkor: Hon ville inte ha en ring, men ett äktenskapsförord. ”Mitt är mitt och ditt är ditt”, sa hon.

Fick räkningar av fan

Han får ofta saker skickade från fansen. Som mannen som skickade en bunt med femtio räkningar och skrev: ”japp, de här måste betalas, ok eller?”

Ibland går det så långt att fans väntar på honom ute i trädgården.

– Jag gillar inte när folk kommer och knackar på. Jag måste få känna mig privat. Men hela kåken är larmad. Och så har jag bra kontakt med den lokala polisen.

Den populäre ”Idol”-profilen står vid ett vägskäl.

Han ägnar allt mindre tid åt låtskrivande till världs­artister, och mer tid åt att investera i musikförlag och bolag som dubbar filmer och animerar barnfilm.

Han lider inte längre lika mycket av panikångesten.

– Jag mår mycket bättre nu. Men jag behöver kognitiv behandling för att komma tillbaka till livet.

”Inga planer än”

I somras blev han styvpappa till hustrun Sarah Johanssons tre barn från ett tidigare förhållande Mio, 8, Noa, 6, och Nomi, 2.

– Plötsligt har jag blivit lite vuxen. Det är synd att jag inte hade barn tidigare, de fyller huset på ett sådant härligt sätt.

– Jag önskar att jag hade egna barn, men det finns inga planer på det ännu. Jag känner att jag vill se om jag kan bli en bra plastpappa. Jag kan inte vara så nojig och rädd för allt, säger Anders Bagge och hälsar på snö­vita Fröken Smilla, en av hans många katter.

14.00 Chatta med ”Idol”-Sassa

Sassa Bodensjö fick lämna tävlingen i fredags – ställ dina frågor!

Fakta/Anders Bagge

Namn: Sven Anders Bagge. Ålder: 42. Bor: Stockholm. Familj: Gift med Sarah Johansson, samt bonusbarnen Mio, 8, Noa, 6, och Nomi, 2. Inkomst: 700 000 kr (tax.år 2009). Aktuell: Som jurymedlem i ”Idol” på TV4 .

Läs mer
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet