Aftonbladet
Dagens namn: Agnes, Agneta
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

TV4 bäst – på idioti

Det måste man ge TV4.

En sak gör de bättre än alla andra.

När det kommer till att fatta idiotiska beslut är de svenska mästare.

Man kan säga en hel del om TV4. De är bra på mycket. Men i en gren är de bättre än alla andra. Ohotade världsmästare, rent av.

Och det är att fatta korkade beslut. Ingen i svensk media gör det i närheten lika briljant, eller konsekvent, som just TV4.

Jag syftar självfallet på fredagens programöppning.

Hur tänkte man där?Exakt vilket ljushuvud var det som tyckte att det var en begåvad idé att låta idolerna sjunga delar av sina kommande uppträdanden – som öppningsnummer? En snabbrepris av det vi ännu inte sett? Tillåt mig att sakta och omsorgsfullt skjuta mig för pannan med en fälthaubits.

Där och då ströp man all spänning med en våt filt. Tv-tittarna hade ju redan sett allt, visste redan hur numren skulle låta, hur kläderna såg ut, att Jay Smith ”Sikta mot stjärnorna”-stajlats till Kurt Cobain junior.I ett programkoncept som bygger så totalt på förväntningar och spänning är det ett fullständigt obegripligt tilltag. Vad fanns egentligen kvar att locka med?

Om man redan smakat på alla bitarna i asken, vad har man då kvar att sukta efter?

Spektakulärt puckat, om ni frågar mig.

Det vore spännande att veta hur snacket gick bakom denna redaktionella superblunder. Vad kommer nästa vecka? Fredagsfinalen redan på torsdag? Utröstningen först och uppträdandena sedan? Jihde sjunger alla nummer själv och idolerna dansar schottis i bakgrunden?

I TV4:s skruvade värld känns inget av ovanstående särskilt långsökt. Eller det minsta omöjligt.Minnah Karlsson blev andra tjejen att tacka för kaffet, packa väskan och lämna ”Idol”. Men vi skippar allt ylande om tjejslakt ett tag till, va? Det var ju inte särskilt oväntat, eller orättvist.

Med ett så oladdat nummer är det svårt att sticka ut. Och det kändes som att hon visste det själv. Redan i duellen stod det klart att hon givit upp och börjat snegla på Melodifestivalen i stället.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet