Aftonbladet
Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Tandsmärtan hotar Idol-Olle

Han kan tvingas ta ’superpenicillin’: Försvinner inte smärtan är det kört

får akut hjälp I går gick Olle Hedberg till en jourtandläkare som gjorde en provisorisk lagning. Men tandläkaren kan inte garantera att smärtan försvinner i och med ingreppet.   får akut hjälp I går gick Olle Hedberg till en jourtandläkare som gjorde en provisorisk lagning. Men tandläkaren kan inte garantera att smärtan försvinner i och med ingreppet. Foto: Chrismax Stjärnstudio

Olle Hedberg, 29, vred sig av smärta.

Ändå tvingades han vänta över fyra timmar på att få vård i går eftermiddag.

– Jag hoppas verkligen att det lägger sig. Annars är det kört, säger ”Idol”-stjärnan.

När Olle Hedberg – en av favoriterna i TV4:s ”Idol 2010” – vaknade upp på artisthotellet i Stockholm i går morse märkte han direkt att något var väldigt fel.

Han kunde inte stänga käken.

– Jag vaknade upp med en sån jävla smärta. Käken hade svullnat upp och jag kunde inte bita ihop med tänderna. Det var en lagning jag gjorde i somras på en tand långt bak i munnen, som det hade kommit in bakterier under. Jag har känt av den några dagar, men nu blev det akut läge, berättar han.

Olle Hedberg uppsökte akuttandvården på S:t Eriks sjukhus i Stockholm vid lunchtid i går. Men kön var lång, och det dröjde ända till 16-tiden innan han kunde få vård.

– Det var inte mycket att göra åt, de gjorde så gott de kunde. Men det var frustrerande att behöva vänta så länge, jag hade oerhört ont.

”Får se i morgon”

Jourtandläkaren gjorde en provisorisk lagning, men kunde inte garantera att all smärta kommer att försvinna i och med det. I värsta fall är Olle Hedbergs käkinfektion så allvarlig att starka mediciner måste sättas in för att han ska kunna tävla i fredagens delfinal.

– Jag hoppas verkligen att det lägger sig. Annars är det kört. Han (jourtandläkaren) sa att jag i värsta fall kunde få en kur med superpenicillin, om infektionen inte ger med sig. Vi får se hur det känns i morgon, säger han.

”Har halkat efter”

Kommer det här att påverka ditt framträdande på fredag?

– Jag vet inte. Jag har ju halkat efter. Jag har inte kunnat sjunga på några dagar, först för att jag var hes och så nu det här. Min stora förhoppning nu är att jag ska kunna delta i repetitionerna på torsdag, säger Olle Hedberg.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet