Aftonbladet
Dagens namn: Anton, Tony
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Idolerna i uppror – mot TV 4

Familjerna får inte plats i publiken: En katastrof

trångt i karlstad Det är ont om platser i Löfbergs Lila Arena i Karlstad, där nästa fredagsfinal i ”Idol” utspelar sig.   trångt i karlstad Det är ont om platser i Löfbergs Lila Arena i Karlstad, där nästa fredagsfinal i ”Idol” utspelar sig. Foto: JIMMY WIXTRÖM

”Idol”-deltagarna står inför sin tuffaste utmaning hittills i Karlstad.

Men flera av deras närmaste kan inte vara på plats – efter att deltagarna endast fått fyra biljetter var.

– Vi tycker alla att det här är katastrof, säger Andreas Weise.

”Idol”-deltagarna är i raseriuppror mot TV4.

När ”Idol” är ute på turné har deltagarna endast fått fyra biljetter var till familj och vänner.

– Jag tycker att det är oförskämt. Jag tvingas prioritera bort familjen. Jag har sex syskon, vi är sammanlagt tolv i min familj. Så fyra platser är ingenting. Nu kommer jag inte att kunna bjuda med mamma, säger Olle Hedberg.

Det var när TV4 inte gjorde något för att lösa platskrisen som idolerna beslutade att gå ut offentligt med sin frustration.

Linnea.   Linnea. – Det är viktigt att tittarna får veta att det här också är ett stressmoment, att sitta och sortera vem som får komma och inte komma. Pressen blir hårdare och hårdare och då är det viktigt att ha sina nära och kära på plats, säger Linnea Henriksson.

Smith: Jävligt orimligt

Jay.   Jay. Jay Smith menar att det är ofattbart att idolerna inte kan få fler platser.

– Det känns jävligt orimligt. De finns plats för 10 000-tals men artisterna får bara ha med sig fyra gäster var, säger han.

För att lösa situationen har de, enligt dem själva, fått erbjudande av TV4 att köpa två biljetter var för 600 kronor styck, men platserna har då varit spridda över arenan.

– Det förslaget gjorde oss alla riktigt förbannade, säger Olle Hedberg.

Weise.   Weise. Andreas Weise menar att TV4 borde ha förvarnat om situationen så de kunde få en chans att köpa på sig biljetter.

Lamm: Högst rimligt

Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för ”Idol”:

– Anledning till att det ser ut som det gör är för tittarnas skull och för att göra ”Idol” tillgängligt för dem som inte bor i Stockholm. Jag tycker att fyra biljetter per person är högst rimligt. Det är ju fyra per arena, så har man sex syskon till exempel så kanske man kan ta fyra på den ena och fylla på med de andra nästa gång, säger han.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet