Aftonbladet
Dagens namn: Anton, Tony
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Bröt ihop i tårar

  Jay Smith om knarkskandalen   Stödet från frun   Krisen i natt

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

TV: Jay rörd till tårar av läsarnas stöd

Rörs till tårar över stödet.

Karlstad. Jay Smith grät bakom scenen i natt.

Storfavoriten fick ett nervöst sammanbrott efter att ha testats positivt för knark.

– Jag skakade och det blev svårt att tänka.

Det gick inte att hålla emot tårarna. Jay Smith, 28, började gråta i pausen av ”Idol” när han berättade om hur han testats positivt för knark.

I går, strax före lunch, fick Jay Smith ett telefonsamtal från polisen i Luleå. De meddelade att han hade testat positivt för hasch. Det höll på att bli slutet för storfavoritens ”Idol”-resa.

– Jag rökte hasch när jag var hemma i Helsingborg för några veckor sedan. Någon tipsade polisen i Luleå, säger Jay Smith.

När ”Idol”-deltagarna anlände till Arcushallen i Luleå förra onsdagen gick Jay Smith sist in genom dörren. Då kom två poliser fram till honom. De förde in honom på en toalett i arenan där de förhörde honom och tog ett urinprov.

Produktionen upptäckte att Jay Smith var bortförd av polisen men ingen av deltagarna märkte att han försvann. Jay höll händelsen för sig själv.

– Deltagarna förstod att det var någonting men just då mådde jag så dåligt att jag behövde lite utrymme. Det var jobbigt. Jag bet ihop, säger han.

Jay Smith har tidigare haft drogproblem och en utekväll i Helsingborg resulterade i återfallet.

– Jag har tagit droger för att man har svårt att hantera sina känslor. Mitt gamla beteende var att ju att kontrollera mina känslor genom att göra någonting sådant. Nu var det för att jag var berusad och inte tänkte mig för, berättar han.

”De var inte glada”

När Jay Smith insåg att hela hans ”Idol”-karriär var hotad mådde han mycket dåligt.

– Jag fick mer ett nervöst sammanbrott. Man blir väldigt inåtvänd och skakar. Det blev svårt att tänka. Jag kan bara säga att jag är hemskt ledsen. Jag ångrar det.

”Idol”-produktionen kallade till krismöte och ställde Jay inför ett ultimatum – antingen skulle han genomgå ett åtgärdsprogram eller hoppa av tävlingen.

– Valet var inte svårt. Jag var rädd att de skulle tvinga mig att lämna. De var inte glada. Jag tror att de märkte på mig att jag sparkade så mycket på mig själv att det inte fanns någon anledning att kasta mer skit på mig.

”Blev ledsna”

TV4 kallade till presskonferens och minuterna därefter stod han på scen och genomförde ett genrep inför publik.

– Det var med möda jag genomförde det, säger han.

Under veckan har Jay Smith haft telefonkontakt med sin fru.

– Min fru stöttar alltid mig men hon är ledsen och besviken.

I går eftermiddags fick de andra ”Idol”-deltagarna reda på vad som i en och en halv vecka har tyngt deras kollega.

– De blev ledsna och kom och kramade mig och stöttade mig, säger han.

”Lättad och ödmjuk”

När Jay Smith gick upp på scenen under direktsändning möttes han av folkets stöd. Efter framförandet av ”Like a prayer” ställde sig publiken i arenan upp och applåderna ville aldrig ta slut.

– Nu är jag lättad och ödmjuk, säger han.

Domen kommer att falla om två till sex månader. Med största sannolikhet döms Jay Smith för ringa narkotikabrott och riskerar dagsböter.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet