Aftonbladet
Dagens namn: Anton, Tony
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Varning för Olle

Nu tar flickfavoriten upp kampen med Jay

34,5 procent  Olle Hedberg hyllades av juryn efter sina framträdanden i går. Nöjesbladets läsare var inte sena att stämma upp i hyllningskören. I omröstningen på aftonbladet.se var gotlänningen bara 0,9 procent efter den stora favoriten Jay Smith. 34,5 procent  Olle Hedberg hyllades av juryn efter sina framträdanden i går. Nöjesbladets läsare var inte sena att stämma upp i hyllningskören. I omröstningen på aftonbladet.se var gotlänningen bara 0,9 procent efter den stora favoriten Jay Smith. Foto: ANDREAS HILLERGREN

Från botten till toppen.

I går tog Olle Hedberg upp kampen med Jay Smith om ”Idol”-titeln.

– Det var klasskillnad, Olle regerade i kväll, säger Laila Bagge.

Förra veckan var Olle Hedberg, 29, nära att få lämna ”Idol”.

I går skrek publiken i Malmö Arena hans namn, juryn stod upp och applåderade och lovorden efteråt visste inga gränser.

Enligt Laila Bagge stod Olle Hedberg för den största förvandlingen hon varit med om i ”Idol” genom sina tolkningar av ”Fix you” och ”A beautiful day”.

– Steget som han gjorde är det bästa steget sen vi började i ”Idol”. Det var verkligen den blyga gotlänning med böjda knän och kutrygg till en riktig artist, det kändes som om man var på en riktig konsert, säger hon.

”Helt enormt”

Själv var Olle Hedberg mållös efter sändningen.

– Det känns overkligt, en jävla kväll. Jag är inte riktigt här. Jag är någon annanstans. Jag har inte riktigt förstått det, jag kommer väl fatta det när jag kommer hem. Det var bara så enormt kul att öppna upp sig och bli mottagen av publiken, säger han.

18?000 röster

Varför hände det här först nu?

– Jag har aldrig tyckt att jag varit något bra, jag har fått höra att jag inte kan röra mig på scenen. Jag har väl tyckt det själv också, men det var så skönt att göra det och att det var bra också, säger han.

Och för första gången under ”Idol” var någon annan deltagare i närheten av Jay Smiths popularitet i omröstningen på aftonbladet.se. I går fick Olle Hedberg nästan 35 procent när cirka 18?000 personer hade röstat.

Nyktert firande

– Det känns fantastiskt. Jay har ju totalt dominerat de där omröstningarna, det är skitkul att folk faktiskt är så stora att de kan ge mig att det var bra, säger Olle.

Vad gör du i kväll?

– Jag måste fan fira lite, jag har skött mig exemplariskt den här veckan, det blir ett litet firande men ingen alkohol, säger han.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet