Aftonbladet
Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Han tappade texten - tvingades lämna ”Idol” utan att sjunga

Glömde bort alla ord

”Idols” slutaudition sätter hård press på deltagarna.

Fredrik Toremark, 17, tappade fullständigt texten och tvingades lämna tävlingen utan att sjunga.

– Jag visste redan när jag gick in att det inte skulle funka, säger han till Nöjesbladet.

”Idols” auditionturné närmar sig sitt slut. Och under slutaudition är pressen stenhård på deltagarna.

I avsnittet som sändes på tisdagskvällen visas hur Fredrik Toremark fullständigt tappar texten till Bruno Mars låt ”Granade”.

– Jag försökte hela natten att lära mig texten. Man fick ju några låtar att välja på och jag kände nästan direkt när jag hade valt att det var fel låt. Det var för mycket text att lära in. jag visste redan när jag gick in att det inte skulle funka, säger Fredrik Toremark.

Juryn gav honom flera chanser, men till slut tvingades han lämna ”Idol” utan att ha sjungit en enda rad.

– Det syns nog inte i programmet men de var verkligen jätteschysta. Jag fick några chanser på mig och jag fick kolla texten och så. Det kändes som att jag svikit dem när jag ändå sumpade det, säger Fredrik som hunnit fylla 17 sedan slutaudition spelades in.

Alexander Bard konstaterade i programmet:

– Vi vet av erfarenhet att det är väldigt farligt att släppa igenom idoldeltagare som är för unga. I dag var det Fredrik som klappade igenom, han hade inte alls koll på vad han skulle sjunga och får han inte ur sig ett enda ord så har vi ingenting vi kan bedöma då är det bara att packa ihop på en gång.

Fredrik Toremark håller med om att han kanske var för ung.

– Jag ångrar inte att jag sökte, men det kanske hade varit bättre att vänta något år. Jag märkte att jag inte var van vid det här att lära mig nya låtar snabbt och inte få mycket reptid, säger han.

Men värst var ändå att han åkte ut utan att ha sjungit.

– Det absolut jobbigaste var att jag sjöng ingenting. Hade jag gått dit och sjungit låten och de skickat hem mig så hade det nog känts bättre. Nu gjorde jag det väldigt lätt för juryn att skicka hem mig.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet