Aftonbladet
Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Idolen åkte dit för knarkbrott

Philip greps två gånger på 14 dagar

Från en anonym tillvaro på hamburgerrestaurang till miljonpublik och skrikande fans.

Nu väljer Philip Spångberg, 21, att berätta om snedstegen han begick före offentligheten i ”Idol”.

– Jag greps för ringa narkotikabrott. Det hände två gånger på två veckor, säger han.

Han jobbar på en hamburgerrestaurang och har bara hållit på med musiken i ett år. Nu hoppas Philip Spångberg, 21, på att ”Idol” ska bli språngbrädan till en ny karriär.

– Jag vill inte bli nån popartist direkt, jag vill skriva min egen musik. Jag vill inte få allting levererat, jag vill vara delaktig i min musik både när det gäller att producera och att skriva, säger han.

Stökig period

Men steget ut i offentligheten innebär att tidigare synder blir svåra att hemlighålla. I Philips fall handlar det om en kort stökig period för två år sedan. Två gånger har han fällts för ringa narkotikabrott.

”Testade hos kompis”

– Det var för två år sen ungefär. Och det hände två gånger på två veckor, säger han.

Vad var det för något?

– Marijuana, jag hade det i blodet. Första gången var jag på en reggaefestival och sen testade jag det hemma hos en kompis, i en kompis lägenhet.

Han dömdes till 2000 kronor i dagsböter och att betala ytterligare 1700 kronor i olika avgifter. Nu ångrar han att han att han någonsin testade narkotika.

– Det känns som väldigt länge sen och blev absolut en tankeställare. Jag var väl ung och dum, nyfiken och trodde inte att jag skulle åka dit två gånger på två veckor liksom. Men man lär sig av sina misstag. Jag är väldigt målinriktad nu och tänker fan inte göra några dumheter, säger han.

 

För bästa kollen på Nöjesbranschen och möjligheten att bli helt otroligt allmänbildad på kuppen - Följ Nöjesbladet på Facebook

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet