Aftonbladet
Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Sarah överlevde cancern – tog sig vidare i ”Idol”

Sarah Gashi Olssons succé i kvällens program

Hon hoppas bli Sveriges nya ”Idol”.

Men först i oktober kan Sarah Gashi Olsson, 20, vara helt säker på att hon besegrat cancern som hon drabbades av som barn.

– Då kommer jag inte behöva oroa mig för att dö längre, säger hon.

I kväll fick tv-tittarna se hur Sarah Gashi Olsson, 20, fick en guldbiljett och tog sig vidare till slutaudition i ”Idol” på TV4.

Men hon visade också upp ett stort ärr över ovanför bröstet.

När Sarah Gashi Olsson var 15 drabbades hon av en ovanlig form av skelettcancer, Ewings sarkom.

– Jag fick cellgiftsbehandlingar, opererades, så de plockade ut mitt nyckelben här och jag behandlades lite till, men jag hade väldig tur, säger hon i programmet.

 

Så gick det sen för Idolerna: Ångrar sin medverkan

Musiken blev räddningen

För Nöjesbladet berättar hon om hur musiken blev räddningen under sjukdomstiden.

– Det var så mycket rädsla. jag var ledsen nästan hela tiden. Men på sjukhuset fanns det en liten musikstudio och när jag fick komma in där och sjunga, och det gjorde jag väldigt ofta, då gjorde det inte ont för en stund. Då var man inte sjuk, säger hon.

Hur mådde du?

– Det som man kände konstant var att jag inte visste om det skulle finnas en morgondag. Dödsångest. Man känner att man inte är färdig, inte hunnit göra det man är här för att göra.

Imponerar på juryn

Men nu, fem år senare, imponerade hon på ”Idol”-juryn med sin tolkning av ”Give me love”. Alexander Bard säger i programmet att han vill använda hennes audition som ett skolexempel på hur man ska göra vid en provsjungning.

– Jag har alltid sjungit, men folk har sagt: ”det är en bra hobby, men vad ska du jobba med”, men det räcker inte för mig. Det här är min enda passion i livet. Jag har blivit berörd av så många musiker när jag var sjuk och lyssnade på deras musik. Nu vill jag få göra samma sak.

Är du frisk nu?

– I oktober så firar jag femårsdag från att jag blev färdigbehandlad. Och med min cancertyp så blir man friskförklarad då. Då vet jag att det inte finns mer risk än för någon annan att få cancer igen. Då kommer all oro försvinna, det där berget som just nu trycker ner mina axlar. Då kommer jag inte behöva oroa mig för att dö längre.

Idol
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet