Aftonbladet
Dagens namn: Lillemor, Moa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Åkte ur Idol för två år sedan – får ny chans

Revanschen för 18-årige Wilhelm Börjesson i "Idol"

Ikväll tog Wilhelm Börjesson, 18, revansch i "Idol".

För två år sedan höll inte nerverna.

– Det känns oerhört bra att få den här revanschen. Jag har längtat jättelänge efter den, säger han.

I kvällens "Idol" på TV 4 tog sig Wilhelm Börjesson från Barsebäck en efterlängtad revansch när han imponerade på juryn med den egenskrivna låten "Hidden love" och fick en guldbiljett.

– Jag har gåshud. Jag är så glad att du kom tillbaka sista året vi sitter här. Det är fantastiskt du har gjort den resan på två år och visat att man kan komma tillbaka och visa var skåpet ska stå, sa jurymedlemmen Laila Bagge i programmet.

”Det var min ålder”

Redan som 16-åring fick Wilhelm Börjesson sin första guldbiljett, men den gången gjorde han en tidig sorti då han åkte ut vid slutaudition.

– Det var min ålder, min osäkerhet och till viss del inställning till själva tävlingen som gjorde att jag åkte ut. 2013 var mer en kul grej, den här gången satsar jag mer, säger Wilhelm Börjesson.

Siktar på seger

I år vill han vinna hela tävlingen, och han har förberett sig för det sedan han var 16 år.

– Jag har fortsatt på mitt eget vis, inte tagit lektioner eller sådär. Jag har funnit mig själv lite mer i min musik. Jag känner mig mer säker i mitt framträdande nu. Det handlar både om en fysisk och mental mognad antar jag, säger han.

Nu hoppas han att "Idol" ska sätta snurr på karriären.

– Jag har drömt om att få ut min egen musik i hela mitt liv. Jag skriver mycket eget och det hade varit guld att nå ut med den. Det är dags att ta tag i musiken nu, så att det inte rinner ut i sanden.

Idol
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet