Aftonbladet
Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Bard bröt mot TV4:s regler - gav Matilda Melin guldbiljett igen

TV4: "Kom till vår kännedom först när hon fått biljetten"

Alexander Bard bröt mot TV 4:s regler.

Trots att Matilda Melin redan kommit sexa i tävlingen lät han henne vara med igen.

– Detta kom till vår kännedom först när Matilda redan blivit tillfrågad av Alexander, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent för "Idol".

I kvällens "Idol" på TV4 fick Matilda Melin, 19, som kom sexa i "Idol" 2013, en ny guldbiljett utan att ens behöva göra audition. Tittarna fick se Alexander Bard, 54, och Dominika Peczynski, 44, knacka på hemma hos en chockad Matilda Melin och ge henne det glädjefyllda beskedet.

– Eftersom att det är mitt sista år i "Idol"-juryn skiter jag i reglerna, säger Alexander Bard i programmet.

Egentligen får man inte söka till "Idol" om man redan har varit med i programmet och placerat sig bland de 20 bästa.

– Det känns otroligt bra att vara den första som kommit så långt som får vara med i "Idol" två gånger. För mig är det en jättestor ära att självaste Bard, den tuffaste jurymedlemmen, dyker upp och vill ha med mig igen, säger Matilda Melin.

En total överraskning

Att Matilda Melin skulle få en ny chans att vinna "Idol" kom som en total överraskning för både henne och TV4. Dagen då programmet spelades in sa hennes föräldrar att en mäklare skulle komma och titta på huset.

– Men så var det inte. Utan där stod ett helt tv-team. Först tänkte jag att de var där för en intervju. Sedan såg jag Bard och Dominika. Då tänkte jag: "Vad är det frågan om?". Jag blev riktigt chockad, säger hon.

TV4 var lika överraskade.

– Detta kom till vår kännedom först när Matilda blivit tillfrågad av Alexander och därför valde vi att göra ett undantag från reglerna, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent för "Idol".

Vill bli störst i världen

Sedan hon åkte ut ur "Idol 2013" har hon kämpat för att hålla artistdrömmen vid liv. Hon har uppträtt på hemmaplan, gjort en del konserter i Göteborg och varit i Stockholm och skrivit musik. Nu när hon har en ny guldbiljett i handen vågar Matilda drömma stort igen.

– Jag vill släppa ett album och vill självklart bli störst i världen. Det är ju drömmen att få stå på scen i resten av mitt liv och livnära mig på det, säger Matilda Melin.

Alexander Bard Dominika Peczynski Idol
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet