Bard borde åkt hem – redan i pausen

Tobbe Ek om kvällens Idol

TV

Rött kort, Alexander Bard!

Vad fasiken hade du ätit för surpiller innan ”Idol”-sändningen?

Laila Bagge sa det bäst i direktsändningen: ”Du är frustrerad och arg och borde åka hem.”

Tobbe Ek.

Jag riktar den här krönikan till dig Alexander Bard.

Visst är ditt jobb att ge kritik, få till kul kommentarer och se det tittarna inte alltid ser.

Men på fredagskvällen vet jag inte vad som flög i dig. Det kändes som att du surnat till ordentligt redan när du vaknade på morgonen, därefter drabbats av en förjäklig nageltrång, fastnat i rusningstrafiken, tvingats sitta i telefonkö, slagit i tån, just den med det onda nageln, och samtidigt spillt kaffe över hela din allra nyaste favoritoutfit.

För så här sur och grinig som du var ikväll har jag nog aldrig sett dig förut.

Kanske skulle du efter att förgäves ha försökt tvätta bort den förbaskade kaffefläcken ha gått tillbaka till sängen och somnat om i stället för att åka till jobbet i ”Idol”-studion.

Det började med en toksågning av Ida da Silva som fick höra att hon sjöng karaoke, storfavoriten Martin Almgren var enligt dig "totalt amatörmässig" och "mördade" sin låt.

Och sen spårade du fullständigt när du talade om för en 16-årig kille, Bori Shoyebo att han sjöng som att han "sitter och skiter på toaletten".

Där fick jag nog. Hade jag inte suttit i studion och följt allting direkt så hade jag stängt av tv:n där hemma och gjort det du borde ha gjort, Bard, dragit täcket över huvudet och skämts lite.

Där blev jag glad att dina jurykollegor fick nog av din koleriska inställning och hyvlade av dig tillbaka istället för att nicka och hålla med.

Kritik ska det vara, mycket, tydlig, rolig. Sågningar med finess är världens bästa tv men bör också funka som konstruktiv kritik. Men när det blir plumpt, Alexander Bard, som dina sågningar ikväll. Ja, då borde du nog följt Laila Bagges råd och åkt hem i en reklampaus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol