”Idol”-deltagare rasar mot juryn

Martin Almgren: ”Ida har fått mycket oförtjänt skit”

1 av 11
TV

Förra veckan sågades Ida Da Silva stenhårt.

Nu rasar deltagarna mot ”Idol”-juryn.

– Man blir arg när sådant händer. Jag tycker det är väldigt tråkigt, säger Anna-Sofia Monroy.

”Idol”-juryn har sågat Ida Da Silva, 20, gång på gång. Senast i förra veckans fredagsfinal.

– Jag tänker lite på det fruktade ordet när jag ser det här; karaoke. Du har rakt av kopierat något som gjordes för 25 år sedan. Det känns inte fräscht. Hade det här varit ”Sikta mot stjärnorna” 1998 hade det passat in. Jag ser inget eget artisteri, sa Alexander Bard, 54, och fick medhåll av Laila Bagge, 42.

Upprörda över kritiken

När Nöjesbladet träffar deltagarna på genrepet inför den här veckans fredagsfinal är flera av deltagarna upprörda över kritiken.

– Man blir ju arg när sånt händer. Jag tycker att det är väldigt tråkigt. Man är rädd för att man ska råka ut för det själv. Man är väldigt avklädd när man ska stå där och få höra vad de tycker inför miljon-tv, säger Anna-Sofia Monroy, 16.

Martin Almgren, 27, är inne på samma spår.

– Ida har fått väldigt mycket skit som jag tycker är oförtjänt. Det vore bra om de sa vad hon borde förbättra. Det känns inte som att hon får någon klarhet i det. Vi som är här tycker att hon är svinbra, säger han.

”Inget tv-program om juryn gullar”

Flera av deltagarna uttrycker liknande åsikter. Men de flesta tycker inte att juryn är för hårda överlag.

– Nej, hade juryn bara suttit och gullat med oss hade det inte blivit något tv-program. Det hade varit jättetråkigt att titta på. Det är deras jobb, så jag tycker inte man ska klaga, säger Frans Walfridsson, 17.

Vad tyckte du om kritiken mot Ida?

– Jag tyckte det var lite hårt. Jag tyckte själv att hon var nästan bäst. Det kanske var lite likt originalet, men det är den typen av artist hon vill vara. Det blir lite konstigt på något sätt, säger han.

”Jag har släppt det”

Men huvudpersonen själv verkar ha hämtat sig.

– Jag har släppt det. Det är andra som går och ältar. Jag har tagit till mig kritiken och jobbat på det, säger Ida Da Silva.

Kommer du visa att de hade fel på fredag?

– Det har jag redan gjort tycker jag. Att de har fel? De får alltid tycka. Alla har sina åsikter, säger Ida Da Silva.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2015

Idol

TV4