Tårarna efter utröstningen

Anna-Sofia: : ”Jag var inte redo att lämna”

TV

Anna-Sofia Monroy fick lämna ”Idol”.

Ett besked som fick flera av de andra deltagarna att brista i gråt.

– Jag blev jätteförvånad, säger Frans Walfridsson efter sändningen.

Foto: CAROLINA BYRMO
Anna-Sofia tvingades lämna ”Idol”.

Det stod mellan Anna-Sofia Monroy och Tove Burman, som hängde löst för tredje gången.

Till slut blev det Anna-Sofia som fick lämna ”Idol” 2015.

Något som fick flera av de andra deltagarna att börja gråta.

– Det är surt. Jag blev jätteförvånad. Jag tycker att det är jättetråkigt Anna-Sofia fick åka helt enkelt. Det är väl det att man har kommit alla nära och det blir så tomt varje vecka när någon har åkt. Sedan blir man jätteförvånad nu att hon fick åka för hon har varit så sjukt bra tidigare, säger Frans Walfridsson och torkar bort tårarna.

”Inte redo att lämna”

Anna-Sofia Monroy var märkbart ledsen efter sändningen och grät flera gånger.

– Jag mår ... sådär. Det är väldigt tråkigt att få lämna. Jag är inte redo att lämna. Jag vill verkligen inte åka hem. Man vill bara fortsätta vara här.

Varför tror du att det blev du som fick lämna?

– Jag tror att det var många aspekter som spelade in. Framför allt så var alla så bra ikväll och alla levererade. Ibland räcker det inte helt enkelt. Det känns overkligt.

Laila Bagge tror att Anna-Sofia kan ha fallit på låtvalet.

– Jag blev lite snopen över att Anna-Sofia fick åka hem. Tove har hängt lös innan så jag var ganska säker på att det var hon som skulle få lämna. Men jag tror att Anna-Sofia fick åka hem för att hon gick ifrån den genren hon brukar göra. Hon brukar sjunga r'n'b-pop och nu körde hon country-pop. Där briljerar hon inte lika mycket.

”En skräll”

Även Alexander Bard blev förvånad.

– Det var en skräll igen, och det var någon som verkligen borde ha varit topp fem i tävlingen. Det var som Magnus förra veckan. Man kan se en trend där. När de dippar en aning och får mer konstruktiv kritik snarare än att man dissar dem hårt, då känner kanske tv-publiken inte lika mycket. De tänker att de ändå kommer att klara sig.

Tove Burman, som återigen hängde löst, säger att det hela känns som en känslostorm.

– Det är lika jobbigt som när Magnus fick lämna förra veckan. Jag och Magnus hade kommit varandra jättenära och jag och Anna-Sofia var bästa vänner från första början. Vi, de två norrländska tjejerna, har gjort den här resan tillsammans.

Hur var det att hänga löst igen?

– Jättejobbigt. Det är lika hemskt varje gång. Det är verkligen allt eller inget då. Jag hoppas att jag slipper det någon gång.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol