Aftonbladet
Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Ratades i ”Idol” - bildade pojkband och fick skivkontrakt

Nu debuterar Apollo 5 med egenskriven musik

De ratades av ”Idol”-juryn.

Nu har de bildat pojkbandet Apollo 5 och fått skivkontrakt.

– Man trodde att det var avslutet när man åkte ut, men det verkar ju ha fallit rätt för oss ändå, säger Oliver Knutsson, 18.

Tre besvikna grabbar ratades av ”Idol”-juryn 2014, men under sina auditions hade Oliver Knutsson, Nicholai von Benzon Hollesen, 19, och Hampus Ewel, 18, lärt känna varandra och började spela musik ihop.

– Vi kände att vi ville göra nånting ihop. Vi åkte hem och jammade lite hos Nicholai. Sen visade det sig att han hade sett den här kollen Niklas på Youtube, som skrev musik med Herman, säger Oliver.

Så de värvade Herman Kreuger, 18, och Niklas Carson Mattsson, 19, och pojkbandet Apollo 5 var ett faktum, med fem killar som bor på fem olika platser i Sverige, Töreboda, Örebro, Alingsås, Bålstad och Stockholm.

LÄS OCKSÅ PLUS Deltagaren kallade juryn ”pissluffare”  

Produceras av David Kreuger

– Vi har tur som bor på samma tågsträcka, så vi hoppar på samma tåg en efter en och ses i Stockholm när vi ska repa och skriva ihop, säger Oliver Knutsson.

Med mycket tjat lyckades de övertyga David Kreuger och Per Magnusson att lyssna på deras musik. Producentduon, som tidigare bland annat arbetat med stjärnor som Westlife, Backstreet Boys och Britney Spears, tog på sig att producera Apollo 5:s musik.

Nu, ett och ett halvt år efter att ”Idol”-juryn tackade nej, har de fått skivkontrakt med Warner Music och släppt sin första singel ”Famous”.

– Det är för att få ett skivkontrakt som man söker ”Idol”, det är ju det som alltid har varit drömmen, så det känns sjukt bra. Man trodde att det var avslutet när man åkte ut, men det verkar ju ha fallit rätt för oss ändå, säger Oliver Knutsson.

LÄS OCKSÅ Finaldags i ”Idol” – här är låtarna  

Idol
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet