Aftonbladet
Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Idol

Idolbilen sönderslagen under turnén

Lernström: ”Mycket märkliga grejer att sno”

Årets idolturné fick en jobbigt start.

En av produktionens bilar rånades och slogs sönder i Malmö.

– Hela bakrutan hade blivit smashad och idolmärken hängde tragiskt, så det var symboliskt jobbigt också, säger Pär Lernström.

Det är Malmö som är idolturnéns första stopp. Den nya juryn är på plats och det var fler än förra året som hade hittat till staden.

Men det blev en dålig start för produktionen.

När tv-teamet en morgon lämnade hotellet i Malmö upptäckte de att bakrutan på en av idolbilarna var sönderslagen. Och i bilens baklucka saknades det bland annat en kameraställning.

– Det var diverse olika utrustning som försvann. Mycket märkliga grejer att sno. Som en ställning med hjul som man rullar en kamera på. Det sitter en lycklig jävel där ute med en kameraställning, säger programledaren Pär Lernström till Nöjesbladet.

”Småfräck handling”

Tillslaget skedde innan inspelningen började och någon kamera eller band fanns inte att stjäla.

Tidigare har produktionens bilar blivit repade med något så allvarligt som stöld har enligt Pär aldrig hänt.

– Mig veterligen är det första gången det sker. Man får väl se det som att det är ett program som väcker känslor. Det kanske var någon som gick nobben av juryn som var framme, säger han.

Stölden och skadegörelsen inträffade på hotellets parkering och har polisanmälts.

– Det var oväntat att det hände just där. Det är ju bevakat dygnet runt. Man får titulera det som en småfräck handling i sammanhanget, säger Pär Lernström.

LÄS OCKSÅ Så tycker experterna om nya juryn – och framtiden för ”Idol”  

Misstänker annan kanal

Programledaren tror inte att produktionen kommer få tillbaka stöldgodset under turnén. Men riktar sig till allmänheten.

– Ser man någon som springer omkring med en märklig kameraställning kan man hojta till. Då är det med största sannolikhet våran. Vi letar efter en stark person med dåligt sinne för värdefulla saker, säger Pär.

Det finns i nuläget inga misstänkta men Pär tror att en annan kanal kan ligga bakom inbrottet.

– Jag tror spåret om en konkurrerande verksamhet kommer plockas upp av polisen. Den kan ju även användas i mindre produktioner. Men alla är så klart oskyldiga till motsatsen bevisas. Vi förväntar oss ingen större utredning vill vi förtydliga, skrattar han.

Stölden har inte påverkat inspelningen av programmet mer än schema- och transportändringar. I övrigt rullar produktionen på och fyra stopp återstår av turnén.

Den nya juryn har dock inte satts inför skarptläge än.

– Det blir i övermorgon deras auditionfas börjar. Än så länge har de skött sig bra med att checka in på hotellet. Man märker att det är ett gäng med hotellvana, säger Pär Lärnström.

LÄS OCKSÅ PLUS Så gick det sen för Idol-deltagarna  

Idol Pär Lernström
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet