”Idol”-Nicole sjunger för att hylla sin döda pappa

Vill ta revansch efter sågningen: ”Ska bli min fredag den här gången”

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Nicole Touma tillsammans med Pär Lernström.
TV

Förra veckan blev hon sågad och hängde löst i ”Idol”.

Nu vill Nicole Touma ta revansch - genom att hylla sin döda pappa.

– Det var en vädjan till att jag ville att han skulle vara kvar, säger hon om sitt låtval.

Nicole Touma, 21, fick hård kritik av juryn och riskerade att åka hem redan i första fredagsfinalen. Nu har hon jobbat för att hitta tillbaka till varför hon gör musik.

– Mitt mål, och anledningen till att jag kämpar, är för att jag ska kunna hjälpa människor. Att kunna använda allt det jag har till att hjälpa andra, säger hon.

Sjöng för flyktingbarn

För några år sedan hade Nicole Touma en lärare som tog med henne till ett flyktingboende för att sjunga, något som påverkade henne starkt.

– Jag åkte runt med mitt piano och spelade för ensamkommande flyktingbarn. Och det där, för mig, betyder lika mycket som att stå på en stor scen. Om inte mer. Det är magiskt, säger Nicole Touma.

”Har stärkt mig”

Veckans fredagsfinal av ”Idol” bjuder på ”det här är jag”-tema där idolerna ska visa vilka de verkligen är. Nicole Touma har valt att göra ”If I ain't got you” med Alicia Keys som en typ av hyllning till sin pappa som dog i cancer 2009.

– Låten betyder väldigt mycket för mig, speciellt från tiden som min pappa var sjuk. Den har stärkt mig. Det är ju en kärlekslåt, men på något sätt så kände jag att det var en vädjan till att jag ville att han skulle vara kvar, säger hon.

Nu hoppas hon kunna beröra tillräckligt mycket för att få fortsätta stanna.

– Det var inte riktigt min fredag förra veckan. Men det ska bli min fredag den här gången.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol