Nikki är den verkliga stjärnan i Idol

Liam må stå ut på scen – men den som lyser starkast är Nikki

TV

Nej Nikki, Liam är inte den mest lysande stjärnan i ”Idol”.

Det är du.

Tobbe Ek.

Hon överdriver fortfarande i sina hyllningar av Liam Cacatian. Visst står han ut på ”Idol”-scenen, men att redan nu säga att han kommer bli ”vår nästa stora superstjärna” blir en så verklighetsfrämmande bild att det inte går att ta till sig.

Jag tror inte att någon ”Idol”-deltagare vinner på den typen av hyllningar så här tidigt.

Men framför allt tror jag att Nikki Amini har fel.

För vår nästa stora superstjärna, åtminstone på kändishimlen, är nog faktiskt Nikki själv.

Med trygg grund i sin roll som ansvarig för internationell pr på världens största skivbolag Universal Music med bas i London är hon den i den nya juryn som ger tydligast och mest konstruktiv kritik.

Nej, det är nog inte kul att höra sågningar som ”Jag ser inte att du utvecklas längre” (Cameron), ”Du måste kunna förmedla en känsla. Det är helt blankt.” (Feliks), eller ens ”Du är bra på att flirta, men det här är en känslosam låt.” (Adrian). Men ska man lyckas som artist måste man kunna höra sånt. Och i nästa steg ta det till sig.

Nikkis vassa ord får tv-tittarna att störa sig i tv-sofforna. På sociala medier har troll redan gått till angrepp. Men det är också hennes omedelbara och självklara sätt som gör att årets ”Idol”-deltagare faktiskt tar till sig av kritiken.

Så om - mot all förmodan - alla de återstående tio deltagarna floppar helt och glöms bort redan i december så har årets ”Idol” redan väckt en ny stjärna på den svenska kändishimlen.

Jag misstänker att Nikki inte kommer trivas med den här utnämningen. Men det får hon leva med.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2016

Idol

Tobbe Ek