”Idolerna” tvingas kämpa i dubbel motvind inför finalen

Topp 3 blir bortglömda - och mediokra Spotify-siffror

TV

Grattis till topp 3 i ”Idol”, Rebecka, Liam och Charlie!

Är det förresten nån av er som minns Filip Williams, Minnah Karlsson eller Elin Bergman?

Tobbe Ek.

En tv-artist går hem i rutan. Men ska man kunna försörja sig på sin karriär gäller det också att folk vill lyssna på din musik. Och det ser inte ljust ut för årets ”Idoler”. En branschkälla kallar streamingsiffrorna av deras första egna låtar för ”katastrof”.

Så nu gäller det för Charlie Grönvall, Liam Cacatian Thomassen och Rebecka Karlsson att bevisa att de är mer än lite mysiga i tv-rutan.

För topp 3 i ”Idol” är ju ganska stort egentligen. Bara 33 personer har nått så här långt tidigare.

Men vad hände egentligen med Moa Lignell och Andreas Sjöberg? Vart tog Sebastian Karlsson och Olle Hedberg vägen?

Vad gör tidigare ”Idol”-vinnarna Erik Grönwall, Kevin Borg och Markus Fagervall idag? Jag har ingen aning, men ingen av dem står på några stora scener i alla fall. Ingen av dem har haft några hits på topplistorna de senaste åren.

Topp 3 i ”Idol” innebär ingen artistkarriär. Inte ens vinnaren är garanterad någon större succé.

Så grattis Liam, Rebecka och Charlie till att vara topp 3 i ”Idol”, Sveriges största talangtävling. Men ert hårda jobb har inte ens börjat. Det visar inte minst de mediokra streamingsiffrorna på Spotify.

Nu gäller det att växla upp. Och när ni tror att ni gett allt, så måste ni anstränga er ännu hårdare, ge ännu mer, bli ännu bättre. Först då kan ni slå er in i Sveriges tuffaste bransch och gå från ”idol” till att faktiskt på allvar bli någons IDOL.

Och Oskar, du behöver inte misströsta bara för att du missade pallplatsen. 2004 kom en person med namnet Lorén Talhaoui fyra i den första säsongen av ”Idol”. Åtta år senare vann hon Eurovision song contest och fick en världshit med ”Euphoria”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2016

Idol