Kevin Costners sagobröllop

Förra helgen gifte sig Kevin Costner med sin 19 år yngre brud. Det pampiga bröllopet var som taget ur en av hans filmer.

1 av 4 | Foto: AP
En Hollywoodstjärna som Costner vet hur man väljer kuliss (och rekvisita) till sin bröllopsbild.
NÖJE

Costners mest välregisserade projekt sedan "Dansar med vargar"bröllopsfesten pågick i fyra dagar.

Förra lördagen gifte sig Kevin Costner, 49, med sin tyska flickvän Christine Baumgartner, 30 (handväsksdesigner till yrket). Och bröllopet blev Costners mest välregisserade projekt sedan hans Oscarsbelönade film "Dansar med vargar" från 1990.

Vigseln ägde rum på Costners enorma ranch i Aspen, Colorado, och var ett ståtligt skådespel mot kulisser av Klippiga bergens snötäckta toppar. Parets 300 "närmaste vänner" (bland annat Bruce Willis, Tim Allen och Oliver Stone) var på plats för att bevittna en scen så romantisk och storslagen att den kunde ha varit tagen ur vilket gammalt epos som helst. Kevin kom åkande i en hästdroska, Christine i en grön gammaldags pick-up. Hon var klädd i en vit klänning av designern Monique Lhuiller (som även gjorde Britney Spears brudstass) och en pärlbeklädd slöja.

Efter vigseln ledde Kevin sin brud ner till sjön, där de steg i en kanot och paddlade ut i vattnet. Det var självklart ett "Kodak moment" för gästerna, men för cyniker även något av en remake av skådespelaren och regissören Costners kanske största flopp hittills - "Waterworld" från 1995.

Sedan var det dags för festligheter och aktiviteter. Kevins favoritlåt, "Brown sugar" med Rolling Stones, dånade ur högtalarna och gästerna fick fiska, rida och bli omkringskjutsade i små kärror. Bröllopsfesten pågick i fyra dagar och någon gång under tiden smet Kevin och Christine iväg till den skotska landsbygden på smekmånad.

Fyra dagar kan tyckas lite långt för ett bröllop, men då ska man komma ihåg att Kevin Costner är en man som gillar att dra ut på saker och ting. Det vet alla som har försökt sitta igenom en av hans filmer.

Karolina Fjällborg