Victorias stora förvandling

1 av 4 | Foto: MATTIAS CARLSSON
2005 Svenska toppdesigners har hjälpt Victoria att förnya sin garderob. Och för att komma i god form tränar hon tillsammans med pojkvännen Daniel Westling på hans eget gym.
NÖJE

Nu är det slut med drottningsylt och tantkläder. Kronprinsessan

Victoria har bytt stil – och blivit en modemedveten muskelmaskin.

Kronprinsessan Victorias ”nya stil” har fått stor uppmärksamhet under våren. Aftonbladet kunde redan för några veckor sedan berätta att Victoria hade tröttnat på alla tråkiga tanttyger och standardiserade byxkjolar. 1stället gick hon med friskt mod in och förnyade sin garderob med hjälp av några svenska toppdesigners.

Dessutom, för att göra det hela lite roligare, shoppade Victoria loss för tusentals kronor ur det kungliga apanaget i flera av de lyxigaste modebutikerna. Det är lätt att föreställa sig hur hennes kammarjungfru smågalen av glädje måste ha jublat när Victoria kom hem med alla kassar.

Men Victorias förvandling handlar inte bara om nya fräcka Gucci-skor eller korta kjolar med slitsar. En av de största förändringarna som Victoria har genomgått under de senaste tre åren är också hennes ”nya” kropp.

Träffade Daniel på gym

Att de figursydda galaklänningarna sitter som gjutna beror inte bara på att de är tjusigare än någonsin. Victoria bär dem på ett helt annat sätt än tidigare. Och förklaringen?

Ja, pojkvännen Daniel Westling förstås.

Att paret träffades på hans gym där han instruerade Victoria som personlig tränare vet vi sedan länge. Men att han i över tre års tid har byggt upp henne till en riktig muskelmaskin kanske är lite mer överraskande. Som en tuff GI Jane skulle Victoria med ett leende på läpparna bräda i princip varenda vattenkammad adels­yngling i armbrytning. För att inte tala om undertecknad...

Pojkvännen Daniel Westlings egen kropp behöver ingen närmare förklaring. Redan som fjunig tonårsgrabb pumpade han musklerna på Ockelbos lokala gym. Sen dess har bicepsen svällt och enligt välunderrättade källor fick Vickan en uppskattad bonus i form av den brunbrända tvättbrädan.

Matvanorna smittar

Daniels träning och hans nyttiga livsstil, som att aldrig äta bröd eller dressing till hamburgar­na, har naturligt smittat av sig på flickvännen.

Kronprinsessan Victoria tränar regelbundet i maskinerna på pojkvännens exklusiva gym Master Training, ett stenkast från Stureplan i Stockholm. Ofta sker besöken på söndagarna då Victoria helt privat kan koncentrera sig på träningen. Samtidigt som Säpo-gubbarna dricker kaffe och bläddrar i kvällstidningarna i fikarummet kör Victoria och Daniel så det ryker.

Nobelglassen frestar

Men att träna räcker inte till. Att hålla alla onödiga extrakilona på mils avstånd kräver lika mycket disciplin som adrenalin.

Victoria utsätts visserligen inte så ofta som vi vanliga för vardagens goda men fullkomligt kalorifarliga frestelser. Den där onödiga Marabou-kakan på Ica behöver hon inte oroa sig för. Inte heller den så smaskiga men ack så fettdrypande burgaren på väg hem efter en blöt krogrunda.

Men med tanke på all representation i form av goda middagar och viner (för att inte tala om Nobelglassen!) behöver Victoria och resten av kungafamiljen hålla igen. Här är hemligheten: deras egen stab av kockar har instruerats att servera nyttig, näringsrik och KALORISNÅL mat.

På Drottningholms slott är de feta gräddsåserna utrotningshotade. Och att smaska i sig chips i tv-soffan vore som att svära i kyrkan.

– Man kan unna sig godis ­ibland. Men det gäller att äta nyttig mat, har Victoria själv berättat.

Så kommer du i form - som kronprinsessan

Foto: Mattias Carlsson, Jonas Ekströmer, AP, Börje Thuresson

Daniel Nyhlén