”Vi lever absolut glamouröst”

NÖJE

De umgås med Orlando Bloom, tränar yoga med Ashley Olsen

och festar med Slash. Möt Anine Bing och Sofia Eng – Sveriges

och ­Aftonbladet TV7:s ambassadörer i Hollywood.

Foto: Börje Thuresson
Bästisar och kollegor Sofia Eng och Anine Bing är inte bara bästisar utan från och med i dag även kollegor som Hollywoodspanare i programmet ”Klick!” i TV7.  

Partyn hemma hos Kevin Costner och fikor med Edward Norton – Anine Bing, 24, och Sofia Eng, 34, lever ett liv som andra bara drömmer om. Båda bor i Los Angeles sedan flera år tillbaka. Och för dem är glamour och kändisar en stor del av vardagen.

– I höstas gick vi ut mycket och när man tittade igenom svenska tidningars bildspecial från olika Hollywoodfester så tänkte man ”hey, vi var också där”. Vi tycker att våra liv är vardagliga – men om man tittar in från utsidan så är det absolut glamouröst.

Numera kollegor

Sofia och Anine träffades när Anine flyttade till Los Angeles som ett steg i sin modellkarriär. Från och med i dag är de inte bara bästisar utan kollegor som Hollywoodspanare i programmet ”Klick!” i TV7, där de får användning för sina tjocka telefonböcker.

– Förra året var jag ute fyra gånger i veckan, men det har ju lönat sig – alla kändisar är ute och nätverkar, säger Anine.

– Ja, vi har värsta guldgruvan med tanke på alla kontakter, säger Sofia.

I första programmet möter de skådespelaren och vännen Edward Norton, 37, som enligt tjejerna är ”fantastiskt trevlig”.

Vem är trevligast i Hollywood?

– Vi umgås mest med svenska kändisar, som är våra nära vänner, men vi gillar Jeffrey Rush från Australien. Sedan är ju Orlando Bloom gullig, säger Sofia.

– Det är en konstig värld och en liten krets. Alla är på Chateau Marmont och när jag tränar pilates är hela gänget från ”90210” där. Och på min yoga går the Olsen twins, säger Anine.

Annan dejtkultur

Både hon och Sofia är singlar, men dejtar flitigt – enligt amerikansk modell.

– Man blir utbjuden på middag hela tiden, säger Sofia.

– Det är en helt annan kultur i USA. Om man vill ha en seriös pojkvän måste man vänta med sex, men man kan dejta 3–4 stycken samtidigt, säger Anine.

För henne blev dejtandet till stora rubriker sommaren 2004,

då hon kopplades ihop med ­

alla från Peter Forsberg, 33,

och Fredrik Berling, 42, till Jim Carrey, 44.

– Jag framstod som värsta golddiggern. Men det är klart att vissa av dem hade jag ju dejtat.

Som Jim Carrey?

– Kanske?... säger Anine och ler.

Hon har jobbat som modell världen över i åtta år. Vid sidan om spelar hon in en skiva med gitarrbaserad pop. Sofia skriver på två manus och har fortfarande en skådespelaragent. Men efter rollen i ”Wild wild west” har hennes Hollywoodkarriär haltat.

– Är man svensk så får man spela modell och bara vara med för att se snygg ut. Det är inte jag, säger Sofia.

– Det är jättemycket utseendehets där. Det gäller att ha fötterna på jorden?...

Är i sverige då och då

Både Sofia och Anine besöker Sverige då och då – för att träffa vänner och familj. Men sedan återvänder de till Los Angeles.

– Jag känner mig inte hemma i Sverige längre, jag har blivit rotlös efter så många år som modell. Plus att jag gillar vädret i USA, det är varmt och skönt?... säger Anine.

Sofias och Anines bästa LA-tips

Sofias kontaktannons

Olivia Svensson

ARTIKELN HANDLAR OM