Jack: Jag ville vara som pappa

Ozzys son om drogerna och självmordsförsöket

Foto: TV 4
Familjen Osbourne Kelly, Sharon, Ozzy och Jack.
NÖJE

Alkoholmissbruk, pillerknaprande och självmordsförsök. Livet i skuggan av pappa rockstjärnan har inte varit lätt för Jack Osbourne, 20.

Det avslöjar Ozzys son i en självbiografi som släpps i England i november.

Foto: AP
Släpper självbiografi Jack Osbourne, version 2.0.

Som barn var Jack Osbourne medveten om att hans pappa var alkoholist och knarkare – men trodde att det var "sånt som pappor gjorde".

– Jag såg min pappa ta piller, så jag gick till affären och köpte en burk Tic Tac mintpastiller. Sen gick jag hem och åt upp dem – bara för att jag ville vara som honom, berättar Osbourne i Daily Mirror.

Whiskey, marijuana och vredesutbrott

Som 13-åring drack han sig full på whiskey. Ett år senare hade drickandet eskalerat och han rökte marijuana. Som kändisbarn och talangscout på pappans skivbolag hade han inga problem att komma in på nattklubbar, endast 15 år gammal.

Under tonåren fick Osbourne problem med extrema vredesutbrott. Vid ett tillfälle höll han en kniv mot systern Kellys hals. För att få ilskan under kontroll tog han antidepressiv medicin.

Ett hav av paranoia

Samtidigt introducerade några vänner honom för Vicodin, en starkt smärtstillande medicin baserad på opiater. Det var början på ett mångårigt missbruk av olika sorters värktabletter som han blandade med alkohol.

– Jag blev beroende av känslan av glömska och tänkte inte på farorna. Ju mer jag använde, desto mer drogs jag ned i ett hav av paranoia och depression.

Sammanbrott

Det totala sammanbrottet kom efter en kärlekskris. På sitt hotellrum i New York började han skära sig i armarna med en trasig flaska, drack absinth och tog en cocktail av diverse receptbelagda mediciner.

– Jag låg där, med händer som blödde och ett huvud som snurrade, och väntade på att döden skulle ta mig.

När han vaknade upp tolv timmar senare ringde han sin terapeut för att få hjälp.

Orolig för sina döttrar

Hur pappa Ozzy Osbourne har reagerat på sonens bok är okänt. Mamma Sharon har däremot bett Jack ändra vissa passager i den. Men inte för att skydda maken. Utan för att sonen skrivit om hur irriterande hans två äldre systrar är.

Tidigare artiklar:

Sandra Wejbro