Tv-stjärnan lämnade sin man – för en kvinna

”Sex and the City”-Miranda: Jag blev kär

NÖJE

Cynthia Nixon, 40, talar för första gången ut om hur hon lämnade pappan till sina två barn för att leva med en annan kvinna.

– Jag har aldrig tänkt på mig själv som lesbisk, berättar hon.

Foto: AP
Cynthia Nixon, 40, talar för första gången ut om valet att lämna sin man.

Nixon är mest känd i rollen som den cyniska advokaten Miranda i ”Sex and the City”. Privat levde hon ett stillsamt familjeliv tillsammans med sin barndomskärlek Danny Mozes och deras två barn Samantha, 9, och Charles, 3.

Men fasaden krackelerade för två år sedan när hon lämnade maken för läraren och fackförbundsledaren Christine Marinoni. I en intervju med New York magazine berättar hon om hur chockad hon blev över uppmärksamheten hennes nya kärlek väckte.

”Jag blev kär”

– Jag kände aldrig att det fanns någon omedveten del av mig som vaknade upp och kom ut ur garderoben. Det var ingen kamp eller försök att undertrycka något.

– Jag mötte den här kvinnan, jag blev kär i henne och jag är en känd person.

Att sedan se sin bild på tidningarnas förstasidor och ha paparazzifotografer utanför hemmet blev ett brutalt uppvaknande för Nixon. Men hon lärde sig samtidigt något av mediacirkusen.

– Om någon jagar dig, sluta springa. Då slutar de jaga dig.

Hon berättar också att flickvännen knappt sett henne i ”Sex and the City”. Hon planerar därför att bjuda på ett dvd-marathon

?

Sandra Wejbro

ARTIKELN HANDLAR OM