Jolie och Pitt hotas av al-Qaida

Brangelina skyddas av indisk säkerhetstjänst

1 av 2 | Foto: AP
Hotas Angelina Jolie och Brad Pitt.
NÖJE

Hollywoodstjärnorna Angelina Jolie och Brad Pitt har fått extra beskydd sedan de hotats till livet, uppger källor inom säkerhetstjänsten i New Delhi.

Paret är i Indien för att spela in filmen "A Mighty Heart" som bygger på historien om den mördade journalisten Daniel Pearl.

Efter att ha utvärderat hoten har Indien gett de internationella stjärnorna det skydd de behöver, skriver Financial Express.

Wall Steet Journal-journalisten Daniel Pearl mördades av militanta al-Qaida-sympatisörer i Pakistan 2002 efter att ha jobbat med en artikelserie om islamsk extremism. Angelina Jolie spelar hans änka Mariane Pearl. Brad Pitt är producent för filmen men har också en liten biroll i den.

”Dålig publicitet”

Brittiska säkerhetsexperter flögs till indiska Pune tidigare i veckan efter varningar från Pakistan. Enligt källor anser al-Qaida att filmen ger dem dålig publicitet i världen.

”A Mighty Heart” spelas in i Pune eftersom området liknar Karachi i Pakistan där paret Pearl bodde under en period. Den pakistanska regeringen har förbjudit produktionsbolaget från att filma i Karachi.

Tidigare artiklar:

Sandra Wejbro

ARTIKELN HANDLAR OM