Britney är laddad

Ny stil, skiva och turné - som singel vill hon erövra världen igen

1 av 6 | Foto: BULLS
STJÄRNAN STUDSAR Britney är i kanon- form. Popstjärnan gnistrade av glädje när hon dök upp i New York häromdagen.
NÖJE

NEW YORK

Hon ska ta sig igenom vad som verkar bli en mycket ful skilsmässa.

Men samtidigt

tänker Britney iscensätta en grandios comeback.

Med ny look, ny skiva och ny världsturné ska popstjärnan ta tillbaka allt hon förlorat under sitt två år långa äktenskap.

Tittare med skarp blick kunde redan under det oannonserade gästspelet hos David Letterman i måndags notera att Britney Spears inlett ett nytt kapitel i sitt liv.

Att hon var klippt i ny, vass frisyr och såg ut att vara i bättre form än på flera år är en sak. Framför allt uppträdde den 24-åriga stjärnan utan vigselring"

Men det var först dagen därpå Britney släppte bomben. Hon begär, åtta veckor efter senaste barnets födelse, skilsmässa från maken Federline.

Konflikter & bråk

Det finns teorier om att Spears medvetet väntade till tisdagen med den sensationella skilsmässoansökan. Det var val i USA då - bland annat till kongressen i Washington - och det talade möjligen för att media skulle vara upptagna på annat håll.

Taktiken misslyckades helt. Separationen blev förstasidesstoff överallt och slog i exempelvis New York Post ut valresultatet dagen efter.

Nu undrar alla - varför?

Relationen har varit skakig i princip från start och kantats av rykten om konflikter, bråk och tillfälliga separationer.

Framför allt Kevin Federline, 28, har vid otaliga tillfällen anklagats för att slösa bort hustruns pengar och för att partaja för hårt och för mycket.

Enligt tidningen People fick Britney till sist nog när maken några veckor efter sonen Jayden James födelse reste till Las Vegas för att fira restaurangen Taos ettårskalas med sina polare.

- Det var droppen för Britney, säger en källa till tidningen.

- Hon fick sitta hemma med en bebis medan han ansåg sig tvungen att festa i Vegas. Hon bestämde sig där och då för att det fick vara nog.

Får tre miljoner kronor

Andra uppgiftslämnare gör gällande att det finns ekonomiska motiv bakom beslutet.

Enligt det äktenskapsförord som upprättades före bröllopet hösten 2004 skulle Federline ha rätt till betydligt mer pengar om äktenskapet hållit i ytterligare ett år. Nu får han cirka tre miljoner kronor sammanlagt under ett år samt tjugo procent på värdet av lyxvillan i Malibu.

Såvida "Fedex" - som han nu kallas i USA - inte lyckas få vårdnaden om sönerna Sean Preston, 1, och James Jayden. Då kommer han att kunna kräva ett betydligt saftigare underhåll.

Bägge parter har anlitat skoningslösa advokater och allt är upplagt för en riktigt smutsig holmgång i domstol.

Samtidigt planerar Britney en grandios comeback på musikscenen.

Innan hon träffade Federline var Britney en hitmaskin som regerade topplistorna över hela världen.

Men under åren som gift har karriären runnit henne ur händerna. Det är över tre år sedan - en evighet i popvärlden - det kom ett nytt album och hon har fått kritik för att ha misskött sig själv. Nu ska det som gått förlorat vinnas tillbaka.

Tillbaka på scen

Inspelningen av ett nytt album pågår också för fullt. Britney har under veckan avverkat långa nattpass i Sony Music Recording Studios på Manhattan - med demon-

producenten Pharrell Williams.

- Vi håller på med något helt fantastiskt, sa Williams till People.

Sedan väntar förmodligen en återkomst även på scenen. Antingen ger sig Britney till våren ut på världsturné - eller satsar på en Vegascomeback à la Elvis 1968.

Redan för ett år sedan förhandlade hon, enligt Las Vegas Review-Journal, om ett kontrakt liknande det Céline Dion har med Caesar"s Palace. Det skulle innebära en stationär show på en specialbyggd scen - och inkomster på runt 140 miljoner kronor om året.

Den gången ska idén ha spruckit

för att Britney Spears inte ville att Kevin skulle få för mycket fritid i lockelsernas Las Vegas.

Nu är det hindret eliminerat och Britney kan ta över världen igen.

Aftonbladets modeexpert Sofi Fahrman: Helt rätt att visa benen

Foto: AP
HETT Så var vi vana att se Britney - före Kevin.

Här är männen i Spears liv

Tidigare album

Tidigare artiklar: