– Jag åt lyckopiller

Agneta Sjödin talar ut om bröllopet, ålderskrisen och sin pms

NÖJE

Hon har haft så svår pms att hon tvingats äta antidepressiva mediciner. Det avslöjar Agneta Sjödin i nya numret av tidningen Tove.

Men maken Per får stå ut med humörsvängningarna.

– Lika hemsk som jag är då, lika fantastisk är jag när jag har ägglossning, skrattar Agneta.

Nya numret av Tove innehåller en stor intervju med nygifta Agneta Sjödin.

Den nyblivna fru Alkebäck kan vara alla årstider på en dag. Men nu har hon äntligen hittat en man som står ut med henne. När Agneta Sjödin började skriva dagbok för två år sedan förstod hon att humörsvängningarna berodde på pms-besvär.

– Mitt humör förändras. Samtidigt kan jag känna mig väldigt liten och osäker. Värdelös. Jag har sökt mycket hjälp för mina besvär. Jag testade till och med lyckopiller en period. Då äter man tabletterna bara runt pms-tiden, i ungefär tio dagar. Men jag tyckte jag blev lite avtrubbad och likgiltig. Man skär ju av toppar och dalar. Det tyckte Per också. ”Du får hellre vara arg, än totalt nollställd”, sa han.

Romantisk kärlekssaga

För tidningen Tove avslöjar hon att sökandet efter kärleken har tagit mycket tid och energi.

– Det är väldigt skönt att flytta fokus. Det suger musten ur en.

Drömbröllopet i New York med barndomskärleken Per Alkebäck i somras bevittnades av ett tiotal nära släktingar och vänner. Smekmånaden tillbringades i Brasilien. Det var en romantisk höjdpunkt på en spektakulär kärlekssaga.

Paret träffades nämligen redan som tonåringar.

– På den tiden var jag betydligt mer kär i Per än han var i mig. Vi var inte ihop, Per var inte en sån som var tillsammans med tjejer, men vi sågs ett par gånger.

Det var Agneta som plockade upp telefonluren för att ta reda på om gnistan fortfarande fanns kvar mellan dem. De dejtade och blev så småningom ett par.

Inga barn

Enligt Agneta finns dock inga barn med i planeringen. Än så länge.

– Men jag vet inte, det beror på när du frågar mig, om jag har ägglossning kan jag nog tänka mig, men har jag pms svarar jag aldrig i livet.

Nu går dessutom karriären som på räls igen. Programledarjobb i ”Let's Dance” och nya bokprojekt. Men ibland kan hon känna av en begynnande 40-årskris.

– Jag kan känna, ”oj är livet slut nu?”, ”nu är det kört, nu kan jag inte göra det eller det”.

Tidigare artiklar:

Sandra Wejbro