Hollywoodstjärna gripen efter attack på sin egen son

Ryan O'Neal anklagas för misshandel med ett gevär

Foto: AP
Ryan med familj Mannen längst till höger på bilden är Griffin.
NÖJE

Skådespelaren Ryan O'Neal, 65, greps tidigt på lördagsmorgonen.

Han anklagas för att ha attackerat sin 42-åriga son med ett skjutvapen.

Foto: AP
Gripen Ryan O'Neal.

O'Neal arresterades i sitt hem i Malibu i Kalifornien. Enligt polisen hade han varit inblandad i ett våldsamt bråk med sin son, Griffin O'Neal.

Enligt nöjessajten TMZ avlossades minst ett skott i tumultet.

Sonen var oskadd, men hans 22-åriga flickvän Joanne Berry ska ha ådragit sig "mindre skador". Hon fördes till ett sjukhus i närheten. Det uppgav polisen till tidningen The Post Chronicle.

Släpptes mot borgen

Enligt uppgift tillkallades polisen strax efter midnatt sedan någon ringt och berättat att Griffin och Berry attackerats av pappa O'Neal.

Förutom misshandel anklagas han för att ha hanterat skjutvapen på ett vårdslöst sätt. Han släpptes ur häktet halv sex på lördagsmorgonen, amerikansk tid, efter att ha betalat 50 000 dollar i borgen.

Oscarnominerad

Ryan O'Neal nominerades till en Oscar för sin roll i "Love Story" (1970). Han spelade även huvudrollen i Stanley Kubricks "Barry Lyndon" (1975).

I sin ungdom försörjde han sig som dörrvakt och boxare. Han var ofta i trubbel med rättvisan och fick bland annat tillbringa 51 dagar i häktet för misshandel i samband med en nyårsfest.

Sonen Griffin O'Neal har precis som sin far haft problem med rättvisan. 1986 var han inblandad i en båtolycka där filmregissören Francis Ford Coppolas son omkom. Han dömdes till samhällstjänst för vårdslöshet, men när han struntade i domen fick han i stället sitta i fängelse i 18 dagar.

Ryans mugshot

Sandra Wejbro