”Det här är the new me!”

NÖJE

Tadaaa! Så här har du knappast sett henne förr, men det är lika bra att du vänjer dig. Victoria Silvstedt har klätt på sig och bytt stil.

– Jag har fått nog av killtidningar och sånt. Det här är the new me!

Efter folkkära artister som Charlotte Perrelli, 32, och Pernilla Wahlgren, 39, är det nu dags för modellen Victoria Silvstedt, 32, att axla manteln som den svenska klädkedjan Sisters ansikte i vår. Uppdraget går hand i hand med Victorias nya image.

– Jag känner att jag har fått nog av killtidningar och såna grejer. För mig är fashion mycket mer stimulerande, förklarar hon när Klick! får en pratstund med världsstjärnan.

Det senaste året har Victoria gjort en rad olika fashionkampanjer. Hon hoppas på så vis kunna nå en bredare marknad med inriktning mot välklädda kvinnor. En av anledningarna, säger hon, är att branschen äntligen börjar efterfråga tjejer med mer former.

– Efter alla skandaler med tjejer som har dött i anorexia anställer de nu allt fler tjejer med former. Det passar mig bra, säger hon.

Okänd tjej från Bollnäs

Senast Victoria gjorde modejobb i Sverige var det som baddräktsmodell för Panos Emporio. Då var hon en nästan okänd tjej från Bollnäs. När hon nu återvänder gör hon det som en internationell kändis.

– När Sisters kom till mig och sa: ”Okej du är en stor kändis, du vet vad som händer ute i världen. Du går på alla kändispartyn och är med där det händer. Vi vill ha din erfarenhet”, sa jag bara yeah!

Victoria samarbetade med formgivarna och fick själv välja ut många av plaggen.

– Jag hoppas bara att jag har valt rätt, säger hon och skrattar.

Är du nöjd med bilderna?

– Jag älskar dem. Det här är the new me! Och snygg i håret är jag också.

Använder du kläderna du valt ut åt Sisters?

– Absolut. Jag har ett par skitsnygga, tajta jeans med hög midja, deras leggings, en snygg jacka, en svart klänning och en kostym. Det är en jättebra grundgarderob.

Hur klär du dig till vardags?

– Det blir mest jeans, t-shirt, skinnjacka och boots. Men även till vardags vill jag ha klackar. Det är the little diva in me, haha!

Handlar du dina kläder själv?

– Jag får mycket grejer skickade till mig. Klänningar att ha på röda mattan får jag låna ibland. Men jag älskar att shoppa, ser jag nåt snyggt får jag habegär.

Har du några speciella butiker du besöker när du är i Sverige?

– Jag har aldrig tid att springa i småaffärer så det blir oftast snabbshopping på NK där de har lite av allt.

Vad tycker du om svenskarnas stil?

– Svenskar har en otroligt bra stil. Även killarna är väldigt stylish med J Lindeberg, Tiger och andra coola märken. I USA har killarna sneakers och stentvättade Levis från 80-talet. Oh my God!

Varför tror du att svenska designers har lyckats så bra utomlands?

– Svenska designers har otroligt bra smak. De vet vad som är trendigt, vad som kommer och vad som är hot och rätt just nu. De gör säkra och stilrena kläder som är lätta att ha på sig.

Har du någon modeförebild?

– Kate Moss är en trendikon och ser alltid bra ut oavsett vad hon slänger på sig. Det är lite rock’n’roll och funky. Annars tycker jag Cameron Diaz ser bra ut, och Scarlett Johansson är alltid kvinnlig och vacker.

Vad tycker din man Chris om den nya, härliga Vickanstilen?

– He likes, he likes, hehe!

Anders Juhlin